Stykket, av forfatter Helge Stangnes og komponist Reidar Moursund, skal framføres under Herøydagan.

Administrasjonsassistent Maria Jakobsen og fabrikksjef Kjell Stokbakken hadde i dag gode nyheter å servere.

Mange søknader Etter at mellom 90 og 100 søknader kom inn til Marine Harvest-fondet til denne tildelingen, ble det i går bestemt hvilke som skulle få penger.

I dag kunne Jakobsen og Stokbakken fortelle at 15 ulike søknader er tilgodesett med penger og at hele 687.000 kroner er fordelt.

- Vi er nødt til å legge ulike kriterier til grunn, forteller fabrikksjef Kjell Stokbakken.

Marine Harvest Nord har sitt område fra Nord-Trøndelag til Sørfold i Salten.

”Livslenka” På Helgeland er det musikkverket ”Livslenka” – med tekst av Helge Stangnes og musikk av Reidar Moursund – som har fått den største potten.

Dette er første gangen at tittelen "Livslenka" brukes om stykket, som nå er ferdig og snart skal både kor og orkester bekles med mennesker.

120.000 kroner utgjør hele 25 prosent av budsjettet til bestillingsverket som skal oppføres under sommerens Herøydaga i slutten av juni.

Gode nyheter Det var gode ord i øret på leder i prosjektgruppa bak verket, Svein Lundestad.

- Ja, det var en meget gledelig beskjed å få, sier Lundestad til Herøyfjerdingen.

Andre prosjekter fra Herøy som har fått penger er FAU ved Herøy skole som har fått 10.000 kroner til sykkellykter til barn som sykler til skolen.

Disse lyktene kjøpte skolen allerede før jul og delte ut til elevene.

Tre prosjekter på Dønna Hele tre søkere på Dønna har fått tilskudd, nemlig Dønna kulturskole med 70.000 kroner. Pengene skal brukes til investering i instrumenter og utstyr til instrumenter og sangopplæring i kulturskolen.

Videre har korpset Dønnahorn fått 50.000 kroner som skal brukes til jubileumskonsert og jubileumstur i forbindelse med at korpset er 50 år.

Endelig har Foreldreforeningen ved Solfjellsjøen barnehage fått 20.000 kroner til naturlekeplass i Meåsen.

Sandnessjøen Sandnessjøen innebandyklubb har fått 30.500 kroner og disse pengene skal brukes til innebandyutstyr.

Også Sandnessjøen skolemusikk har fått penger fra Marine Harvest-fondet, nemlig 10.000 kroner som er støtte til deltakelse i VM til våren.

Ellers har gode formål i både Nærøy, Brønnøy , Rødøy, Sørfold og Gildeskål fått penger fra Marine Harvest denne gangen.

Mye har gått til Herøy Marine Harvest har siden oppstarten i fjor gitt nesten 1, 7 millioner kroner til ulike prosjekter, og av disse har hele 995.000 kroner gått til prosjekter i Herøy, Alstahaug og Dønna.

Deler vi dette ytterligere opp har prosjekter i Herøy fått 611.000 kroner, prosjekter i Dønna 255.500 kroner og tiltak i Alstahaug har fått 83.500 kroner.

I Marine Harvest-fondets gruppe sitter i tillegg til Maria Jakobsen og Kjell Stokbakken også produksjonssjef på sjøsiden Charles Høstland og myndighetskontakt Anders Laugsand.