I og med at bursdagen til jubilanten fant sted i påsken ble det invitert til markering i skolens kantine under lunsjpausen for skolens planleggingsdag etter påske.

Kommunalsjef for oppvekst og kultur, Caroline Asphaug holdt en fin tale til jubilanten der hun trakk fram at Lars Olav er en kunnskapsrik og dyktig rektor også har vært en aktiv og viktig bidragsyter for kommunens kulturliv.

- Du har vært på Herøy store deler av ditt liv og vært rektor i 25 år. I tillegg til å være rektor er du også svært aktiv i kulturlivet i Herøy. I 2011 fikk du kulturprisen for jobben du gjør, sa Asphaug.

Caroline leste fra begrunnelsen for kulturprisen der det ble sagt at Lars Olav har vært en positiv og initiativrik person med en oppfinnsomhet som inkluderer mange forskjellige mennesker. Han har helt siden han kom til Herøy i 1987 satt sitt preg på kulturlivet både innen sang, musikk og idrett. Spesielt innen kor og korps har han utmerket seg.

- Dette ble sagt om deg for 12 år siden, men det kunne også vært sagt om deg i dag. Du står fremdeles på for kulturlivet og er en pådriver for det som skjer her på Herøy, både for koret, korpset og alt annet kulturliv, sa kommunalsjef Caroline Asphaug i sin tale til jubilanten.

Takknemlig
Jubilanten holdt en kort tale der han takket for fine ord og samtidig sa at han var takknemlig og glad for at kommunen hadde brukt rundt 150 millioner kroner på renovering og nye skolebygg, kunstgressbane, ballbinge og nå nytt basseng.

- Når vi får miljøterapeut på plass så blir det enda bedre, sa Mogård-Larsen til latter fra salen.

Etter ønske fra jubilanten ble det servert pølse med brød i tillegg til kaffe og kaker til de som deltok under markeringen.