- Sist torsdag arrangerte vi spillekveld på ungdomsklubben. I høst fikk vi bevilget midler fra fra organisasjonen Ungdom og Fritid til å øke tilbudet på ungdomsklubben. Vi fikk derfor kjøpt inn VR-briller, høyttalere, brettspill, og noen videospill, og i går fikk vi endelig brukt de, forteller Eline Meek Allern.

- Det var 43 deltagere fra ungdomsskolen, som fikk servert pizza fra brygga, og prøvd ut forskjellige spill, forteller klubbmedarbeider Eline Meek Allern.

Planlegger flere arrangement utover våren
I forrige uke hadde klubbstyret i ungdomsklubben styremøte og da ble det planlagt flere arangement i løpet av våren. I mars skal de ha noe de kaller «Lagedag». Dette går ut på at de skal dele opp medlemmene i grupper der de kan få lage ulike ting. Noen kan lage smykker mens andre kan tegne og male eller brodere.

- Det er mange som har lagt merke til bibliotekarens egenbroderte bukser, så da lager vi et eksklusivt kurs for ungdommene. De andre gruppene er det klubbstyret selv som organiserer. Vi har mange talentfulle ungdommer, så de har valgt aktiviteter de selv er komfortable med å styre.

- Det er mange som er interesserte i LAN, som var veldig populært i fjor. Så vi kjører på med det i år også i april. Vi prøver å lage et bredt tilbud til ungdommene i Herøy, og satser derfor på fint vær i mai og juni, så vi kan være litt ute også, forteller Eline.

Håper på egne lokaler
Styret i ungdomsklubben gir uttrykk for at de håper på å få egne lokale etterhvert, sånn at de kan tilby et fast møtested, og ikke bare være en arrangementsbasert klubb.