Vi hadde ikke trodd at Herøyhallen skulle være så til de grader full av unger og voksne, da vi stakk innom den bebudete oppstarten på friidretten i Herøy.

Var ventet Men det hadde tydeligvis initiativtaker Elin Karina Hansen, da vi fikk noen ord med henne, før hun tok foreldrene med på gangen for å orientere om opplegget.

- Jeg hadde ventet at det skulle bli så mange, ja, sier hun og legger til:

- Den nærmeste halvannen måneden blir jeg lite tilstede på treningen fordi jeg er opptatt med innebandy.

Gode hjelpere Det blir da i hovedsak Frode Nilssen som vil ha ansvaret, forteller Elin Karina Hansen til Herøyfjerdingen.

Frode Nilssen var tidligere aktiv innen friidretten på 1990-tallet og bør ha mye å bidra med i friidrettsmiljøet.

- Det blir Fredrik Olsen, som sammen med Frode Nilssen og foreldregruppen, må dra lasset nå i starten.

Jeg har dessuten noen jenter som vil være med å bidra, men disse for også for unge til å ha ansvaret alene, sier Hansen videre.

Delte gruppen I går ledet Fredrik Olsen treningen med de eldste av de som hadde møtt fram, mens Laila Furu Vold ledet de yngste.

Hansen legger opp til større foreldredeltakelse på denne friidrettsgruppen enn man har ellers på andre grupper i idrettslaget.

Følg ungene - Det tror dette blir morsomt og om ikke lenge skal vi gi fridrettsutøverne på Dønna konkurranse, la hun til før hun oppfordret foreldrene til å følge ungene sine opp i hallen til hver trening.

Det kan nemlig skje at en og annen trening må utgå av mangel på voksne til stede.

Stor iver I går var iveren svært stor i hallen og på gangen fikk Elin Karina Hansen ros for sitt iniativ for å dra i gang friidretten i Herøy igjen.

Siden 2006/2007 har det ikke vært aktivitet i friidrettsmiljøet i Herøy.

Herøy IL har egne grupper innen fotball, handball, badminton og bordtennis. I tillegg kommer barne-idretten.

Herøy Volley er dessuten et tilbud som ikke tilsluttet Herøy IL.