3Benk1 - en knallsuksess

3Benk1_vilde_og_Celine
Elevbedriften 3Benk1 ved Herøy sentralskole har vært en knallsuksess og nå jobber elever, lærere og foreldre for å få ferdig benk nummer 70 før ferien. Med 140.000 kroner i omsetning er målet mer enn nådd og bedriften legger nå ned.
Før sommeren skal 8. klassen produsere de siste 25 bestillingene på den populære 3Benk1. Før elevene tar sommerferie om snaue to uker skal benk nummer 70 har rullet ut dørene ved skolen.
 
Når Herøyfjerdingen er innom bedriften midt på dagen onsdag er det nummer 55 som gjøres ferdig.
 
- Vi må karakterisere dette som en stor suksess, sier lærerne Stian Prestø og Erlend Sjåvik til Herøyfjerdingen.
 
Levert benker til mange
Elevbedriften har hatt leveranser til både Sinus og Tømmervika Opplevelsessenter i Sandnessjøen, til alle grendelagene i Herøy, Herøy Caravan og en lang rekke private.
 
Og en bedrift måles etter bunnlinja. 3Benk1 vil gå med et overskudd på rundt 40.000 kroner og 140.000 kroner i omsetning.
 
Og ironisk nok: Suksessen er årsak til at bedriften nå legges ned.
 
Lærer Erlend Sjåvik forteller:
 
- Når vi når 140.000 kroner i omsetning kommer elevbedriften inn under de samme reglene som ordinære bedrifter. Da blir det både moms, arbeidsgiveravgift og annet.
 
Og da er forutsetningen for elevbedriften borte. Dermed legges 3Benk1 ned, men det er godt mulig at den videreføres til høsten - under et annet navn, sier Sjåvik.
 
Og en annen forutsetning for elevbedriften er at overskuddet skal gå tilbake til klassen. Og det vil skje også i denne bedriften.
 
3Benk1 har blant annet annonsert produktet sitt her på Herøyfjerdingen.
3Benk1_vilde_og_Celine
Vilde Paulsen (t.v.), Celine Kristiansen og resten av 8. klasse ved Herøy sentralskolen har hatt kjempesuksess med elevbedriften 3Benk1.
3Benk1_kjartan_og
Kjartan Nilsen (bak) og Jørgen Hågensen merker benkene med bedriftsnavnet.
3Benk1_ingri
Ingri Haugen borer hull for skruene som skal holde benken sammen.

Annonser