Herøy kommune er 1 av 12 kommuner i Norge som ble valgt ut til å være med i KRD satsningen «Boligetablering i distriktene» Dette har gitt boligetablerere en gylden mulighet til å søke om tilskudd ved bygging av privat bolig eller utleieboliger.

Tilskudd på 5,6 mill. til 33 boliger
Onsdag10. desember var alle som hadde fått innvilget tilskudd i 2014 invitert til en liten sammenkomst på Brygga. Dette var siste runde i tilskuddsordningen som totalt har gitt tilskudd til 33 nye boliger i Herøy.

Prosjektleder for «Økt bosetting» Stig Neraas sa under tildelingen at det i 2014 var blitt søkt om tilskudd til 29 boliger. Av disse var det 17 som kom gjennom nåløyet og fikk penger fra Husbanken. Samlet har det gjennom to søknadsrunder blitt bevilget i overkant av 3,4 millioner kroner i 2014.

Totalt har Husbanken gjennom tilskuddsordningen vært inne med 5,6 millioner kroner i rene penger til boligbygging i Herøy.

Mange ungdommer
Det er Husbanken som tildeler tilskuddene etter at kommunen har innstilt ut fra en del fastsatte kriterier. Det er ungdom, utleieboliger og førstegangsetablerere som er prioritert gjennom tilskuddsordningen. Hele 12 av de nye boligprosjektene som har fått tilskudd skal settes opp av ungdom som er under 30 år og dette er selvsagt ekstra gledelig.

Ordfører Arnt Frode Jensen framhevet at kommunen hadde hatt flaks som klarte å komme med i denne ordningen.

- Det er bare 12 kommuner av totalt 428 kommuner i Norge som har vært med på denne ordningen og da har vi selvsagt vært heldige. Noe av årsaken skyldes nok at kommunen har blitt lagt merke til og har vunnet flere priser for sitt arbeid med å få nye innbyggere til kommunen. Det har ikke blitt bygd så mange boliger i Herøy på svært mange år og det er selvsagt gledelig både for kommunen, bankene og byggebransjen.

- Det er ingen andre som kan få flere hundre tusen kroner i starthjelp til å realisere sin boligdrøm. Dette kan for mange være inngangen som gjør det mulig å sette opp egen bolig, sa Jensen.

Ordføreren ønsket alle lykke til med sine boligprosjekt og gratulerte dem med tilskuddet de hadde fått tilsagn om av Husbanken.

For at tilskudd skal bli gitt må boligprosjektet være avsluttet innen tre år. Tilskuddet forvaltes av kommunen og blir ikke utbetalt til boligbyggere før byggeprosjektet er avsluttet innen fristen.