32 lag stiller på Herøy Cup

5_cup
Lørdag og søndag blir det full fart på Herøy stadion når den tradisjonelle Herøy Cup arrangeres. Nytt av året er at et lag fra Vefsn stiller, nemlig Olderskog IL.
Lørdag stiller 23 miniputt-lag til dyst på Herøy stadion, mens det er ni påmeldte lag i lillepike- og lilleguttklassene som går søndag, forteller Hilde Olsen i Herøy IL til Herøyfjerdingen.
 
Totalt 32 lag
Som tidligere stiller både Dønna IL (DIL) og Sandnessjøen IL (SIL) med lag på Herøy Cup. I tillegg er arrangørene glade for at Olderskog IL stiller med et lag.
 
Lørdag starter kampene klokken 10 og avslutter klokken 15. Søndag, med "kun" ni påmeldte lag, går startskuddet klokken 11. Men også da avsluttes turneringen klokken 15.
 
Og som alltid blir det flotte premier til alle deltakende spillere.
 
SIL godt representert
I år stiller SIL med 15 lag, DIL med 10, arrangørklubben Herøy IL med seks lag og altså Olderskog med ett.
 
 - I år har vi med rene jentelag i miniputtklassen og det er det ikke alltid vi har hatt.
 
Det har vært et langsiktig mål, både lokalt på Helgeland og på nasjonalt nivå, å satse på jentefotballen og kanskje er det dette som nå bærer frukter, forteller Yngve Magnussen i arrangør-staben til Herøy IL.
 
Sett igjen bilene på Søvik
Hilde Olsen oppfordrer tilreisende til å sette igjen bilene på Søvik.
 
- Vi tilbyr gratis skyss fra ferjeleiet i Herøy til fotballbanen. Dette gjør vi for å unngå kaos ved Herøy stadion, sier Olsen. 
 
Som alltid er slike turneringer en eneste stor dugnad hvor foreldrene er med og bærer en stor del av lasset.
 
Ikke minst gjelder det på kjøkkenet hvor det under hele turneringen serveres både pølser med brød og mos, pizza, varme horn og drikke.
 
Nye dommere
Det er også arrangørklubben unge håpefulle som trår til som dommere.
 
- En del av de unge som tok dommerkurs i vår skal i ilden. Dette er ungdom fra både ungdomsskolen og fra den videregående skolen, avslutter Hilde Olsen.
 
Herøyfjerdingen kommer tilbake onsdag med mer om Herøy Cup. 
5_cup
Fra en minikamp mellom Herøy IL og Sandnessjøen IL tidligere i år. Nå møtes de igjen - i Herøy Cup.

Annonser