30.000 kroner til Hopengården

ann_kristin_01
Herøy formannskap snudde om på rådmannens innstilling og bevilget i går 30.000 kroner i støtte til Hopengården i Sandnessjøen. Det var Ann Kristin Lenning som foreslo dette og fikk et enstemmig formannskap med seg.
Stiftelsen Hopengården har overtatt Hopen Eiendom fra Nordland Fylkeskommune. De har som formål å drive et tilbud for pårørende til alvorlig syke pasienter ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen.
 
 - Dette er en veldig god sak, spesielt for folk fra sørøyene i Herøy. Det kan være vanskelig for disse å komme til og fra når de har noen som ligger på sykeshuet, uttalte Lenning.
 
Hun fikk direkte støtte fra Britt Anne Karlsen (Ap).
 
Lenning hadde ikke angitt inndekning i sitt forslag, men politikerne diskuterte seg fram til at de 30.000 kronene skal kunne hentes fra formannskapets disposisjonskonto.
 
Stiftelsen Hopengården har i brev fra 26. mars søkt Herøy kommune om støtte til renovering av gården.
 
"Boligen vil være et tilbud for pårørende til alvorlig syke pasienter på sykehuset. For Helgelandssykehuset Sandnessjøen vil dette være pårørende og pasienter fra Sømna, Brønnøy, Vevelstad, Vega, Dønna, Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Lurøy, Nesna, Vefsn og Træna kommuner", skriver stiftelsen i sin søknad til Herøy kommune.
 
Ut fra takst som er utarbeidet vil totalrenoveringen beløpe seg til rundt 800.000 kroner kroner.
ann_kristin_01
Ann Kristin Lenning.

Annonser