I Herøy ble 17. mai feiret på tradisjonell måte med tog fra torget klokka 11. Toget gikk en runde i Karolineveien før det stoppet ved omsorgssenteret og korpset spilte en marsj for beboerne der. Det bør også nevnes at Herøy Musikkorps hvert år møter på omsorgssenteret klokka 10 for å spille for beboere, ansatte og andre tilhørere. Dette har blitt en fin tradisjon før toget starter fra torget.

Fullt i Herøyhallen
Toget fortsatte tradisjonen tro fra omsorgssenteret, over brua til Sør-Herøy og videre forbi skolen før det til slutt stanset ved kirka. I kirka var det gudstjeneste der også korpset deltok med musikalske innslag.

I Herøyhallen var det trangt om plassen, men de aller fleste fikk nok smakt på noen av de mange lekre kakene. Korpset spilte opp og alle elever marsjerte opp på den store scenen i Herøyhallen med norske flagg. Dette er en svært god tradisjon som nok de aller fleste setter stor pris på. Det er også imponerende at svært mange av elevene kan sangene utenat når det synges et potpurri av kjente og kjære sanger til forsamlingen.

Arrangementet fortsatte med flott tale av Anne Berit Iversen og Vemund Wenmemo fra årets avgangsklasse. Rådmann Morten Sandbakken holdt også en fin hovedtale før ungene fortsatte aktivitetene sine ute. 

Suksess med Brasøy Brass
Etter det folket sa: Tidenes største 17. mai tog på Brasøy. En kombinasjon av Brasøy Brass og konfirmasjonssøndag gjorde nok sitt til at toget ble lengre enn vanlig. 

- Marsjen fikk tre årstider, høst vinter og vår, med en skikkelig haglbyge på brua. Økern med henda i lomma? Nei - varmer venstrehanda etter kalddusjen for neste innsats, skriver Bjørn Økern til Herøyfjerdingen.