Herøyhallcupen skiller seg fra alle andre turneringer ved at ungene melder seg på gjennom skolene hver for seg.

Så er det opp til Bjørnar Olsen, Bjørn Are Hansen og Stian Prestø å sette sammen spillerne fra Dønna, Austbø og Herøy til jevne lag, på tvers av kommunegrensene.

På samme lag Dermed spiller herøyunger på samme lag som unger fra Austbø og Dønna.

- Vi vet ikke om noen andre turneringer i området som har dette konseptet. Og det å knytte kontakter på tvers av skoler og kommuner er litt av poenget.     Tidligere var det mange skoler i Herøy og da var det også et poeng å koble spillere fra ulike skoler sammen. Og vi har stort sett vært heldige å få til jevne lag, sier de tre driftige karene som årlig legger ned et stort arbeid for denne populære cupen.

1. og 2. klassingene spiller i en pulje, 3. - og 4. klassingene for seg mens 5. – 7. klassingene danner pulje tre.

Stor dugnad De første kampene spilles på små baner, men alle lagene får spille minst EN kamp på stor bane.

Herøyhallcupen krever et ganske stort apparat med frivillige. Både på kjøkkenet, til rydding og vasking, dømming og lagledere baseres det på at folk stiller opp.

- De siste årene har vi slitt litt med å få nok voksne lagledere. Vi har vært nødt til å ty til ungdomsskoleelever som lagledere for de minste. Og det må sies med en gang: Disse gjør en kjempejobb, sier arrangørstaben til Herøyfjerdingen.

Faktisk er halvparten av laglederne til de 19 lagene lørdag elever fra ungdomsskolen.

Møt opp 09.30 Alle spillere og lagledere må møte opp i Herøyhallen klokken halv ti. Da stiller lagene opp i hallen sammen med sine lagledere.

Klokken 10 starter de første kampene, mens de siste kampene starter klokken halv fire.

Klokken 16 er Herøyhallcupen over og 130 unger kan dra hjem med mange fotballopplevelser og en fin premie med seg.