- Ta idrettsmerket på søndag

1_idrettsmerke1
Søndag ettermiddag kan du bli med Jan Hansen, Laila Furu Vold og John Svendsen og ta idrettsmerket. – La dette bli en grunn til å starte trimmen, sier de og oppfordrer alle over 16 år om å komme til Herøy stadion klokken 17.30.

Mens Laila Furu Vold fortsatt er ung og i sin aller beste alder, er Jan Hansen (75) og John Svendsen (69) de beste eksempler på at trening og trim kan ta vare på den gode helsa.
 
Laila Furu Vold spiller volleyball flere ganger i uka og holder seg i form på den måten.
 
Hvert år
Når Herøyfjerdingen møter Hansen og Svendsen på Herøy stadion er de i full gang og løper runde etter runde på den fine løpebanen. Før vi får stoppet dem for en prat.
 
De har tatt idrettsmerket omtrent hvert eneste år og har både merker, statuetter og krus. Jan har faktisk den høyeste utmerkelsen man kan ta i denne sammenhengen, nemlig ”Gullstatuetten”.
 
Kom i form
Og de skal selvsagt til Herøy stadion på søndag for å sikre seg enda et merke.
 
- Bli med, du også, oppfordrer de.
 
- La idrettsmerke-prøven søndag bli et springbrett til å komme i gang med høst-trimmen, melder de to sprekingene.
 
Laila Furu Vold skal selvsagt også ta idrettsmerket søndag, som hun pleier å gjøre. Hun skal også være blant de som arrangerer det hele.
 
Samarbeid med flere
- Dette er et samarbeid med Herøy IL, friidrettsgruppa i Dønna, trimgruppa i Sandnessjøen og Sandnessjøen og Omegn turistforening.
 
Fra Sandnessjøen kommer Tor Bergersen.
 
- Vi håper også at det kommer mange fra Dønna som vil ta idrettsmerket, sier Vold.  
 
Hvert år pleier et sted mellom 12 og 15 personer i Herøy å ta idrettsmerket. I år bør det bli flere.
 
Eneste kravet er at du er over 16 år. De under 16 har et eget merke, nemlig ”Ungdommens idrettsmerke” med strengere krav.
 
Krav
Idrettsmerket er et ferdighetsmerke innstiftet i 1915 av Norges idrettsforbund. Det tildeles for oppnådde krav innen fem grupper av idrettslig aktivitet: Trim, spenst og presisjon, hurtighet, styrke og utholdenhet.
 
Merket er i gull, sølv eller bronse og består av en oval eikekrans som øverst har Norges riksvåpen. Feltet inne i kransen er grønt.
 
Innen hver av aktivitetene kan du velge mellom ulike øvelser. For eksempel kan du i gruppe 1 velge mellom sykkelturer, svømming, dans, gymnastikk til musikk, fottur og grunntrening.
 
Ta en titt på ”Handbok for idrettsmerket” nederst her ( i pdf-format) og legg en plan for søndagen.
 
Lykke til.
1_idrettsmerke1
- Bli med og ta idrettsmerket søndag ettermiddag, oppfordrer Jan Hansen (fra venstre), Laila Furu Vold og John Svendsen.
1_idrettsmerke2
- La idrettsmerke-prøven søndag bli et springbrett til å komme i gang med høst-trimmen, sier Lailia Furu Vold, John Svendsen og Jan Hansen.
1_idrettsmerke_krav_spenst_presisjon
Her ser du at innenfor gruppen "Spent/presisjon" kan velge mellom ulike øvelser som for eksempel lengde med og uten tilløp, høyde med og uten tilløp.(trykk på bildet for å lese teksten)

Annonser