Bare små justeringer av dagens hurtigbåtruter skal til for at de som pendler til videregående skole og jobb i Sandnessjøen kan benytte hurtigbåten.

Mellom 100 og 120 personer i Herøy dagpendler til Sandnessjøen.

Slitsom pendling I går fortalte Oddbjørn Lorvik, Helene Heggheim og Anne Christine Hjelt om en slitsom pendling fra Herøy til Sandnessjøen med ferje.

Lensmann i Alstahaug Oddbjørn Lorvik kunne fortelle om en kabal som er vanskelig å få til å gå opp, når både han og kona jobber ved lensmannskontoret i Sandnessjøen og ungene er i barnehagen i Herøy.

Vanskelig å rekke barnehagen - Vi har vurdert å flytte til Sandnessjøen, for ikke bare handler det om at vi enten kommer for sent på jobb eller må dra heim før arbeidsdagens slutt for å rekke barnehagen.

Vi må også slite med ferjer som ikke er til å stole på, sa Lorvik blant annet.

Etter å ha levert ungene i barnehagen kjører han bil til Bjørn på Dønna, tar ferje til Sandnessjøen og er på kontoret rundt 8.30.

- Skal vi rekke å hente ungene i barnehagen og reise over Søvik må vi kutte arbeidsdagen med en time.

- Frustrerende Alternativet er å reise klokken 06 om morgenen og våre på jobb halvannen time for noen andre.

Dette er frustrerende og det blir vanskelig å følge vanlig "8 til 4-jobb" i Sandnessjøen når man skal bo i Herøy.

Et ønske er at hurtigbåten kan gå fra Flostad rundt halv åtte om morgenen og tilbake halv fire. Verre er det ikke, sa Lorvik.

Tre timers reise Leder i Herøy Barne- og Ungdomsråd, Helene Heggheim, kunne fortelle at ungdommene som pendler til videregående skole i Sandnessjøen kan ha opptil tre timer hver dag på buss og ferje.

Avhengig av hvor langt de må kjøre med buss.

Slutter med fritidsaktiviteter - Lang reisetid går ut over skoleresultatene og mange ungdommer slutter med fritidsaktiviteter fordi de er slitne av reisingen.

Vi ønsker direkte hurtigbåt fra Herøy til Sandnessjøen, sa Heggheim og trakk også fram behovet for å få tilbake anløp av Nordlandsekspressen på Bjørn.

Dette av hensyn til herøy-ungdommene som går på skoler på Nesna, Inndyr og i Bodø.

Også Anne Christine Hjelt ønsket hurtigbåtforbindelse som er tilrettelagt for pendlere.

Også varaordfører Elbjørg Larsen er dagpendler til Sandnessjøen og hun mente også at tilrettelagt hurtigbåt er beste løsningen.

Eneste kommune Rådmann Roy Skogsholm trakk fram at Herøy er eneste kommune på ytre Helgeland som ikke har hurtigbåtrute tilrettelagt for videregående skole og jobb i Sandnessjøen.

- Vega har det og Dønna har det. De justeringene som trengs er veldig små og kan gjøres innenfor dagens rammer.

Men for å gjøre dette på riktig måte må vi høre på brukerne, men løsningene ligger i dagen, sa rådmann Skogsholm.

Har noen utfordringer Fylkesråd for samferdsel May Valle lyttet og spurte.

- Vi har tydeligvis noen utfordringer her. Hvis kommunene som berøres at endringene er enige skal vi alltids klare å finne løsninger, avsluttet May Valle.