Dette er noen av kommentarene som kom under møtet på Dønna rådhus i dag:

Godt samarbeid?  - Helgelandssykehuset legger opp til fortsatt godt samarbeid med kommunene. Den tror jeg sitter langt inne nå! (Herøyordfører Arnt Frode Jensen)

Liv og helse - Det er en trasig sak og vi ser at vi ikke er med på å bestemme over det viktigste, nemlig liv og helse.

Veien mellom Herøy og Dønna er dårlig og med dette forslaget skal mer over vei. Dette legger stein til byrden. (Vegar Dalen, Herøy Frp)

Omkamp - Dette framstår som en politisk omkamp til den prosessen som er kjørt. (Yngve Schei, Dønna SV)

Total mangel - Man kan godt bruke sterkere ord. Dette er en demonstrasjon på at at ting blir trædd ned over hodet på folk. Her er ikke forutsigbarhet, trygghet eller åpenhet. En demonstrasjon av total mangel på forståelse for hvordan viktig prosesser er for å gi trygghet. (Nils Jensen, Dønna Kystparti)

- Sånn blir det når vi setter byråkrater til å passe pengesekken. (Steinar Furu, Herøy Ap)

Blir opprørt - Jeg blir veldig opprørt av dette. Har selv hatt behov for tjenesten og vi ser blant annet på facebook at dette betyr mye for folk. Vi som skal ta vare på sikkerheten til folk må markere at nok er nok. Vi skal bare gå hardt ut. (Jim Dahl, Herøy Senterparti)

Ingen luksus - Dersom en trailer sakser i Skaret (trang passasje mellom Herøy og Dønna) står vi der. Dette er ingen luksus for oss. Akuttberedskap er en forutsetning! (Vegar Dalen, Herøy Frp)

En million ekstra - Dersom pasienter skal fraktes med ferje, kan det bety et ekstra mannskap ombord. Det kan bety millioner ekstra i utgifter. Vi har heller ikke noen landingsplass for helikopter. (Steinar Furu, Herøy Ap)

Tilliten er brutt - Tilliten er brutt og samarbeidet framover blir vanskelig. Dette aksepterer vi overhodet ikke! (Dagfinn Ness Andreassen, Dønna Ap)

Lukkede rom  - Stig Sørra i Alstahaug har påstått at beslutninger på Helseforetaket skjer på lukkede rom. Er det en ukultur her - som gjør at vi ikke har forutsigbarhet? (Vegar Dalen, Herøy Frp)

- Nå blir de kanskje å flytte ambulansestasjonen til Herøy, ettersom de ikke kan frakte pasienter på dekke på lukkede ferjer. På herøysambandet er det ikke lukkede ferjer. (Steinar Furu, Herøy Ap)