Med prosjektet "Aktive Skolebarn" vil Trygg Trafikk slå et slag for at barna skal bevege seg mer. Prosjektet har som mål å få flere barn til å være fysisk aktive på skoleveien

"Aktive skolebarn" er et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen, Politiet, Sosial- og helsedirektoratet og Trygg Trafikk.

Et av tre skolebarn blir kjørt til skolen av foreldrene, og den viktigste årsaken er at foreldrene har det travelt og skal forbi allikevel.

- Barn lærer lite av å sitte i baksetet. Foreldre må ta seg tid til gå sammen med barna til skolen, i stedet for å velge bilen, oppfordrer Trygg Trafikks direktør Kari Sandberg. - Barna som blir kjørt mister verdifull trafikkerfaring, og vi fratar de også det sosiale livet på skoleveien, som vi selv husker tilbake til med glede.

Aktive skolebarn er et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen, Politiet, Sosial- og helsedirektoratet og Trygg Trafikk. Prosjektet har som mål å få flere barn til å være fysisk aktive på skoleveien.

På prosjektets nettsider www.aktiveskolebarn.no finnes råd og tips om hvordan foreldre kan la barna være aktive på skoleveien i en travel hverdag, ved for eksempel å lage følgevennordninger eller gående skolebusser.

En time hver dag Sosial- og helsedirektoratet anbefaler at alle barn og unge er fysisk aktive i minst 60 minutter daglig.

Den økende inaktiviteten i samfunnet vil kunne få store helsemessige konsekvenser for barn, og det å gå eller sykle til skolen vil være viktige bidrag i forhold til å øke den fysiske aktiviteten for skolebarn.

Å gå eller sykle til skolen vil gi både frisk luft og bevegelse, og en god start på skoledagen i tillegg til en reell helsegevinst, mener Trygg Trafikk i pressemeldingen til landets kommuner.