- Kjempeartig å være i Herøy

2_hallvard_holmen_01
Skuespiller Hallvard Holmen er kanskje mest kjent som trivelige Roy i ”Himmelblå”. Nå gjør han en stikk motsatt skikkelse i filmen ”Zakariassen må dø” som denne uka gjør opptak i Herøy og Dønna. For Holmen har det blitt et gjensyn med to kommuner han ikke har besøkt siden guttedagene.
- Jeg har en gang vært med på Dønna Cup i fotball som liten, og jeg har også vært i Herøy en gang.
 
Utrolig fint sted
Og det er kjempeartig å være tilbake her i Herøy. Utrolig fint sted, sier en opplagt Hallvard Holmen når Herøyfjerdingen treffer ”Roy” på Herøy Brygge etter en lang arbeidsdag utendørs foran kamera til filmfotograf Trond Tønder.
 
I skikkelig høstvær med både regn og vind. Her på Herøy Brygge har han bodd noen dager nå.
 
"Zakariassen må dø" er den første novellefilmen Holmen spiller inn i år. Men rett over jul skal han spille i en ny film med regissør Tommy Wirkola.
 
Bredt repertoar
- ”Roy” ble en populær skikkelse og jeg er glad for det. Men som skuespiller prøver man jo å ha et bredt repertoar og gjøre ulike karakterer og typer.
 
”Zakariassen må dø” er en fin anledning til å gjøre noe annet. Jeg har blant annet nettopp vært med på en teateroppsetting som ”Karius”, sier den populære skuespilleren som er født i Mosjøen.
 
Populære Roy
Og gift med en annen kjent kulturpersonlighet Iren Reppen. De seneste årene har hans ansikt stadig dukket oftere opp på TV, blant annet i populære ”Himmelblå” hvor hans karakter Roy ble umåtelig populær.
 
Tre sesonger ble det med den populære serien som ble tatt opp på øya Ylvingen, ikke langt unna Herøy og Dønna hvor han nå spiller den usympatiske lakseoppdretter Geir Zakariassen som driver sin familiebedrift et sted på helgelandskysten.
 
Du kjenner vel til at i så måte er du havnet i selveste ”smørøyet” når det gjelder laks, spør vi.
 
Vet mye om Herøy
- Å ja, jeg vet at det går 17 vognlaster med laks ut fra Herøy hver dag og kjenner til Herøys historie med lakseoppdrett, sier Halvard Holmen.
 
- Og jeg vet at det går så det suser på Marine Harvest, legger han til med et smil.
 
Fra onsdag til fredag denne uka skal alle utendørs-scener til filmen spilles inn i Herøy og Dønna.
 
Flytter til Målselv
- Til helgen flytter vi oss til filmsettet i Målselv i Troms hvor vi spiller innendørsscenene. Selv om vi skal være i Målselv, er vi liksom fortsatt i Herøy og Dønna, sier Hallvard Holmen videre.
 
Han forteller at dagene i Herøy utnyttes til fulle med opptak om dagen og drilling og planlegging om kveldene. Dermed er det ikke så mye han får sett av Herøy.
 
I ”Zakariassen må dø” spiller vefsningen Silje Reinåmo kona til Hallvard Holmen.
 
Gifter seg
- Men jeg har ikke truffet henne før, ler Holmen.
 
- Jeg gleder meg til å gifte meg med henne, men må liksom treffe henne og bli kjent med henne først, sier han humoristisk.
 
Mens filmteamet til Mirmar Film Productions AS oppholder seg i Herøy og Dønna har selskapet engasjert fiskeoppkjøper Kjell Inge Jakobsen fra Seløy som assistent og kjentmann.
 
Tips fra en fiskeoppkjøper
Kanskje fiskeoppkjøperen har et og annet tips å gi til lakseoppdretter Zakariassen?
Hallvard Holmen må le.
 
- Kjell Inge Jakobsen er et unikum å ha med seg, også som historieforteller.
 
Han har vært veldig flott å ha med seg på filmsettet, avslutter Hallvard Holmen før vi reiser oss for å gå ut i høstregnet for å få et fotomotiv fra Herøy.
 
2_hallvard_holmen_01
Skuespiller Hallvard Holmen har bodd her på Herøy Brygge de siste par dagene for å spille hovedrollen i filmen "Zakariassen må dø".
2_hallvard_holmen_ute
- Det er kjempeartig å være tilbake her i Herøy, mener skuespilleren regnet til tross.

Annonser