Dette er den første samlingen for "Tilflyttingsprosjektet" til fylkeskommunen, og det var ikke tilfeldig at den er lagt til Herøy.

Håper å lære - Vi har hørt mye om det som gjøres i Herøy og Herøy framheves både nasjonalt og regionalt for arbeidet med å øke bosettingen.

Dere er kommet langt her og vi håper å lære mye av det som Herøy kommune gjør, sa Sønderland til Herøyfjerdingen før hun ønsket velkommen til deltakerne på samlingen.

Ønsket velkommen Hvor hun gjentok de rosende ordene og overlot ordet til ordfører Arnt Frode Jensen som ønsket deltakerne på samlingen velkommen til Herøy.

Her gikk han litt tilbake i historien og kom inn på at Herøy lenge har vært i en nedoverbakke befolkningsmessig.

- Vi bestemte oss ved siste valg for å satse på økt bosetting og gjorde en del grep. Samtidig fikk vi trusselen om nedlegging av Marine Harvest.

Fra negativt til positivt Da begynte en kamp, som vi til slutt vant. Etter det har vi opplevd en eventyrlig utvikling, sa Jensen og nevnte blant annet at mange spennende prosjekter er på gang i næringsparken.

Han kom også inn på kommunens "Meld-savnet"-prosjekt som har vært vellykket og at det stadig kommer inn forslag.

- Vi har snudd en negativ trend til en positiv utvikling, sa Arnt Frode Jensen til slutt.

Deltar på "Innflytterdagen" Samlingen, som foregår ved Seløy Kystferie, begynte i dag og fortsetter i morgen.

I ettermiddag skal de vel 30 deltakerne på samlingen være med å "Innflytterdagen" i Herøy skoles aula.

Fra Herøy deltar leder for styringsgruppen i prosjektet "Økt Bosetting" Elbjørg Larsen, prosjektleder Stig Neraas og flyktningkonsulent Patrick Monaghan.

IMDI Jens Norum deltar på vegne av boligselskapet Herbo AS.

Men blant deltakerne er blant andre regiondirektør hos IMDI Dulo Dizdarevic, seniorrådgiver hos Nordland fylkeskommune Toril Moan,  prosjektleder for UNG i Nordland Tone-Lise Fische og rådgiver Elisabeth Bomo fra NAV.

Spennende temaer Sistnevnte skal i morgen holde et innlegg om rekruttering fra utlandet.

I dag holdt Stig Neraas et kort innlegg med tittelen "Herøy - et hav av muligheter", mens Ole Bernt Skarstein fra Nordland fylkeskommune og Arvid Olsen fra Husbanken snakket om "Bolig - en forutsetning for tilflytting".

Andre temaer som kommer opp i løpet av samlingen er: - Tilflytting og rekruttering (Distriktssenteret) - Fylkeskommunens integreringsprosjekt - Tilflyttingsutfordringer - Finnøyseminaret - Presentasjon av IMDI

Senere i ettermiddag skal deler av de som deltar ut på havrafting og sightseeing i Herøy.

Før alle klokken 18 altså deltar på "Innflytterdagen" i Herøy skoles aula.