- Foreldrene trenger ikke være engstelige

kaare_stenseng
Sokneprest Kaare Stenseng vil berolige foreldrene til konfirmantene etter helgens uheldige voldsepisode på Hemnes hvor en konfirmant fra Hemnes ble banket opp av eldre ungdommer.
- Vi drar ikke på et liknende arrangement uten å ha forsikret oss om opplegget på forhånd, sier Stenseng.
- Ingen av våre unge var utsatt for noe uheldig av noe slag, men syntes derimot at det hadde vært en flott helg.
 
Men vi drar ikke på et liknende arrangement i framtiden utan at vi har forsikret oss at opplegget er sikkert, slik at noe liknende ikke kan skje, sier sokneprest Kaare Stenseng til Herøyfjerdingen.
 
Han er opptatt av at foreldrene ikke skal være bekymret for sine barn som deltar på konfirmant-treff som dette.
 
Hvordan de to eldre guttene har sluppet inn på det lukkede arrangementet er det så langt ingen som kan svare på.
 
500 konfirmanter samlet
Kaare Stenseng håper dermed at inntrykket etter denne helga i ettertid ikke blir for mye preget av av den trasige hendelsen med konfirmanten fra Hemnes.
 
Rundt 500 konfirmanter fra Herøy, Alstahaug, Leirfjord, Dønna, Vefsn, Mo og Hemnes var fredag kveld og natt til lørdag samlet i Hemneshallen.
 
Den såkalte "Hemnesnatta" var et fellesarrangement som en del av konfirmantopplegget. Denne gangen i regi av Hemnes menighet.
 
Mye voksne folk tilstede
Utover natta foregikk det en rekke ulike aktiviteter som sumobryting, volleyball, dans og det var også et såkalt hvilerom.
 
Og det skal etter det Herøyfjerdingen forstår ha vært mye voksne folk til stede på arrangementet.
 
Men på en eller annen måte har to eldre gutter fra Mo kommet seg inn på arrangementet.
 
Soknepresten grep inn
Rundt klokken fire på natta har disse to mo-guttene tatt med seg en av konfirmantene fra Hemnes inn på et toalett for å banke ham.
 
Tilfeldigvis var sokneprest Kaare Stenseng i nærheten og grep inn. Den ene av guttene stakk av.
 
- Jeg fikk fatt i den ene som ble igjen og ba om unnskyldning for det han hadde vært med på. Vi har imidlertid navnet på den andre gutten.
 
Kan bli anmeldt
Nå blir det opp til familien til den gutten som ble sjikanert om saka blir anmeldt. Vi har anbefalt dem å gjøre det, avslutter sokneprest Kaare Stenseng.
kaare_stenseng
- Vi drar ikke på slike arrangementer i framtida uten å ha forsikret oss om at slik ting ikke kan skje, sier sokneprest Kaare Stenseng.

Annonser