"Krig på kysten" er tittelen på en kommentar mandag fra sjefsredaktør i Rana Blad, Kirsti Nielsen.

Hun skriver for øvrig krig uten å bruke anførselstegn.

Krig  Og sikter til striden rundt ambulansebåten. Her påstår hun blant annet at Herøy og Dønna kriget seg mellom da ambulansebåten skulle flyttes til Dønna

Ordfører Arnt Frode Jensen svarer i et leserinnlegg på sjefsredaktøren framstilling av saken.

Her skriver han blant annet at det er uriktig å påstå at det er krig kommunene imellom når det er Helgelandssykehuset som er "krigshisseren".

Manglende evne "Årsaken til at det blir ”krig” er i hovedsak manglende evne til å kjøre prosesser.

Da legeskyssbåten ble flyttet fra Herøy til Dønna, var det ingen uenighet kommunene imellom", skriver ordføreren blant annet om flyttingen av "Herøygutten" fra Herøy til Dønna i 2006.

Les ordfører Arnt Frode Jensens var HER.    Sterk og uforsonlig Kirsti Nielsen tar i sin kommentar utgangspunkt i 2004, da Helgelandssykehuset fikk i oppgave å utrede ambulansetjenesten på Helgeland.

"Åtte år er gått. Nye ambulansebåter er ennå ikke på plass og striden rundt plasseringen av dem er like sterk og uforsonlig", skriver hun.

Og videre: "I løpet av disse årene, og ettersom planene og forslagene om plassering har endret seg, er det vel ikke en eneste av kystkommunene på Helgeland som ikke har vært enten i harnisk eller i sjokk eller i andre opprørte tilstander fordi ambulansebåttilbudet er foreslått endret.

Det har ikke vært måte på svartmaling og elendighetsbeskrivelse fra kommunenes side, så Helgelandssykehuset har hatt en stri tørn."

Hun levner heller ikke våre kommuner mye ære i forsettelsen heller, hvor hun skriver at Dønna og Herøy kriget seg imellom i 2006 da "Herøygutten" ble flyttet fra Herøy til Dønna.

Kriget seg imellom "For noen år siden, tidligere under ambulansebåtkrigen, var det Herøy og Dønna som kriget seg imellom.

Da lå det nemlig an til at ambulansebåten skulle flyttes fra Herøy til Dønna. Det mente Herøy var så ille at det ikke var til å leve med.

Lever fortsatt Nesna mistet sin ambulansebåt allerede tidlig i 2006. Det var heller ikke til å leve med, mente man. Men lever gjør de fortsatt", skriver hun.

Nielsen mener videre at kommunene i ambulansebåtsaken ikke har vært spesielt åpne for å diskutere løsninger som mefører endringer.

"Man skal lytte til den lokale kompetansen. Men den lokale kompetansen bør også lytte til fagekspertisen.

Men en litt mer positiv holdning til å finne løsninger fra kommunenes side, hadde det ikke behøvd å bli krig mellom øykommunene og mot sykehuset.

Alle har jo det samme målet – en sikker og god ambulansetjeneste", avslutter Nilsen sin kommentar med.

Les hennes kommentar HER.