Det har kommet sterke reaksjoner på at Fylkesmannen i Nordland har overprøvd et vedtak som Hovedutvalg for Kommunalteknikk og Miljø i Herøy har fattet.

I dag tirsdag ble en støtte-erklæring med 40 underskrifter fra folk på Seløy levert til ordføreren.

Her heter det blant annet at alle på lista ser på parkerings- og båtopphalingsplassen som noe veldig positivt og at ingen av de 40 som har skrevet under har noe imot tiltaket.

Saken gjelder en parkerings- og båtopphalingsplass som en eier av et fritidshus på Seløy har anlagt. Vedkommende er bosatt i Leirfjord. En annen eier av fritidshus på naboeiendommen, bosatt i Oppdal, likte ikke dette.

Sist uke skrev Herøyfjerdingen at Fylkesmannen i Nordland har overprøvd kommunens vedtak og pålagt Herøy kommune å få fjernet parkeringsplassen. Det gjorde Fylkesmannen etter at naboen til vedkommende som har anlagt parkeringsplassen har klaget kommunens vedtak inn til Fylkesmannen.

Til det bedre I tillegg til underskriftslista med de 40 navnene, har kommunestyre-representant Kjell Inge Jakobsen skrevet brev til ordføreren hvor han ber om at vedtaket i Hovedutvalg for Kommunalteknikk og Miljø opprettholdes.

"Ingen av de jeg har hatt kontakt med i sakens anledning vil at Fylkesmannens vedtak skal få bli endelig. Tvert imot synes tiltaket å ha pyntet området til det bedre. Det er snakk om noen steiner som er stablet opp og litt sand lagt oppå", skriver Kjell Inge Jakobsen til ordføreren.

Forferdelig beklagelig Ordfører Arnt Frode Jensen reagerer også sterkt på Fylkesmannens håndtering av denne saken.

- Det er forferdelig beklagelig at Fylkesmannen opererer som overdommer i et enstemmig vedtak fattet i et demokratisk organ. Jeg kan heller ikke se at Fylkesmannen har grunnlag for å fatte en slik beslutning, sier ordfører Arnt Frode Jensen og legger til:

- Kommunene er gitt en myndighet i henhold til paragraf 7 i bygningsloven hvor man kan gi dispensasjon for oppføring av tiltak i strandsonen. Så opplever vi at jurister leter med lys og lykter for å finne muligheter for å stanse oss, sier Jensen.

I tråd med folkemeningen Fredag morgen skal saka behandles internt på kommunehuset og det vil da bli tatt en beslutning om veien videre. Ordføreren opplyser at han ikke ser bort fra at kommunestyret på prinsippielt grunnlag kan komme til å se på saka.

- Det er helt tydelig at Hovedutvalg for Kommunalteknikk og Miljø har fattet et vedtak som er i tråd med befolkningens meninger. Det viser både støtte-erklærngene og alle andre innspill som er kommet, sier ordføreren som sier at et alternativ er at kommunen engasjerer jurister til å se på saka.

Formannskapet som friluftsnemnd har også behandlet saka og fattet samme beslutning som Hovedutvalget for Kommunalteknikk og Miljø.

Herøyfjerdingen omtalte saken 16. januar.