I lokalene der Cubus tidligere hadde butikk i Sandnessjøen var det en stor mengde klær som bare ble forlatt i lokalene. Hilde Margrethe Sand som også driver butikken H. Haugland og eier lokalene etter Cubus synes det er trist å kaste så mye klær. Hun har tidligere gitt bort en del klær til Estland og Filipinene, men nå har også Herøy frivilligsentral og flyktningetjenesten fått overta mye av klærne.

- Vi er veldig takknemlig for gaven og må få takke Hilde Margrethe for at hun har tatt seg bryet med denne jobben. Vi holder nå på med å gi bort klær til barn av flyktninger i Herøy, og har totalt 54 barn i alderen 0-18 år som kommer fra flyktningfamilier. Selv om det er en stor jobb er det jo hyggelig at det er så mange som kan ha nytte av klærne, sier Jelena Budesa.

H. Haugland drives av 3. generasjon
H. Haugland er gammel tradisjonsrik butikk som ble startet av Hilleborg Haugland i 1912. Den ble deretter overtatt av sønnen Anton Sand og drives nå av hans datter Hilde Margrethe Sand.

- Vi ble tilbudt å være med på oppstarten av Cubus i 1979, og drev fram til høsten 2016, da Skansensenteret utvidet og kjeden ville ha butikk der i egen regi, sier Hilde Sand.