På grunn av pandemien har revyen blitt utsatt flere ganger, men torsdag 6. og fredag 7. mai var det endelig klart for at revyen kunne gjennomføres med 70 til stede på hver av de fire forestillingene. Selv om det var langt færre blant publikum til stede på hver forestilling var publikum med fra første stund, og det var tydelig at de lot seg imponere over det de fikk servert fra scenen.

Revyen tar utgangspunkt i den sosiale meldingstjenesten Snapchat ved at to ungdommer trykker seg fram og ser på det som folk legger ut på det som omtales Snapkartet. Med gode parodier får vi et innblikk i ulike episoder som har preget lokalmiljøet den siste tiden, i tillegg en del revynummer som er mer løsrevet.

Revyen startet som vanlig med et friskt dansenummer før den den fortsatte med et artig nummer der vi får en parodi av to lokale innbyggere som sitter i «stampen». Revyen fortsatte med at jentene i klassen framførte en velskrevet klagesang til Rana, før vi til stor latter fra salen fikk presentert en helt nyutviklet koronatest av den mer tvilsomme metoden. Som vanlig fikk også våre politikere noen spark, og denne gangen var det nok Herøy bygdeliste det gikk mest utover.

En revy må oppleves og det har derfor lite for seg å ramse opp alle numrene. Det som er helt klart er at alle ungdommene i 10. klasse bør være stolte av sin egen innsats. Noen gjør selvsagt bedre prestasjoner enn andre, men vi velger å ikke framheve noen spesielle.

Det er bare å ta av seg hatten for at de dyktige lærerne som står bak skolerevyene nok en gang klarer å få skoleelevene til å levere en slik forestilling. Det er spesielt imponerende å tenke på at de klarer dette etter å ha øvd i bare litt over ei uke. Teaterinstruktør Kari Renate Nilsen har nok også vært en viktig faktor til å heve prestasjonene på scenen.

Vi lar bildene fra revyen tale for seg selv. Bildene legges også ut på vår Facebook-side.