Filmen er en hyllest til kystens kvinne og tekstene er i hovedsak skrevet ut fra fortellinger som Odd har hatt med sin mor.

- Det er ikke så mye som er oppdiktet og det meste er hentet fra fortellinger fra min mor om det strevsomme livet de levde før i tiden. Dette var en tid der det var stor fattigdom og lite av det meste, sier Gjengaar.

Odd forteller at hensikten bak utgivelsen av høydepunkter fra egen karriere hele tiden har vært at et overskudd uavkortet skal gå til å danne et fond eller legat for å hjelpe unge musikere.

- Det er vanskelig å nå fram på butikker med egne utgivelser da dette ofte drukner i andre produkter. Skal man selge noe i dag er man avhengig av å ha et markedsapparat i ryggen. Foreløpig har det ikke blitt noe overskudd, men jeg håper at jeg kan få inn så mye penger at dette blir en realitet. Jeg håper derfor at jeg gjennom Herøyfjerdingen kan få litt fart i salget, sier Odd.

Odd er opptatt av å få mest mulig bredde i musikklivet i Herøy og håper derfor at et overskudd kan gå til å leie inn instruktør på trekkspill. Det er ingen unge musikere i Herøy som får opplæring i trekkspill og dette ønsker nå Odd å gjøre noe med.

- Jeg er stolt av produktet og håper at det er flere som er opptatt av livet på kysten og liker musikken min. Kanskje kan dette også være en fin julegave, sier Gjengaar.

DVD-en til Gjengaar består av disse fem sporene:
- Intervju fra TV Helgeland 1997
- Kysten vår (musikkvideo)
- Dønnamannen (musikkvideo)
- Vinden (med bilder utlånt av Kristian Olsen, Seløy Kystferie)
- Kystens kvinne (med historiske bilder utlånt av Helgeland Museum)

Vinden er produsert, innspilt og mikset av Fred Endresen i studio Nord, Mosjøen. «Kystens kvinne» er fra utgivelsen «Tøffe nordmenn» som ble innspilt i Nashville, USA i 1996.

Utgivelsen er støttet av Marine Harvest, Helgeland Sparebank og Herøy kommune.

DVD-en kan kjøpes på en del butikker i Herøy, men kan også kjøpes direkte hos Odd på epostadresse odd.gjengaar@online.no eller på telefon 911 40967.

Her er et lite utdrag av DVD-en til Odd Gjengaar fra musikkvideoen «Kysten vår» som nå ligger på Youtube.