Det nyvalgte barne- og ungdomsrådet hadde sitt første møte 13. mars og de hadde tre saker til behandling. De skulle uttale seg om Kommuneplan og Kommunedelplan 2012-2023 og årsmelding 2013.

Vedrørende Kommuneplan 2012 - 2023 vedtok de følgende uttalelse:
Herøy kommune har bestemt at det skal være et barne- og ungdomsråd i kommunen. Rådet blir valgt for to år av gangen. Det er utarbeidet reglement for rådet. Sist revidert i sak 26/12 i kommunestyret 19.10.12

I pkt 2 Formål bokstav e) står det bl.a:
Barne- og ungdomsrådet skal bl.a. ha følgende saker til uttalelse:
- Årsbudsjett, økonomiplan, kommuneplaner og sektorplaner med særlige interesse for barn og unge.

Barne- og ungdomsrådet kan ikke se at dette har skjedd i denne saken. Skal barne- og ungdomsrådet fungere etter hensikten, må kommunen bli bedre på dette.

Vedrørende Kommunedelplan vedtok de følgende uttalelse i forbindelse med Sektorplan for oppvekst og kultur 2013-2016:
Barne- og ungdomsrådet er ikke fornøyde med lokalene til ungdomsklubben, de stimulerer ikke til stor bruk og er lite hensiktsmessig. Barne- og ungdomsrådet ber kommunen se på muligheten for å skaffe ungdomsklubben andre og mer hensiktsmessige lokaler.

Barne – og ungdomsrådet ønsker at det tilsettes ungdomsklubbarbeider i 100 % stilling.

Disse tiltakene er også sett opp mot kommunedelplan for økt bosetting, der barne – og ungdomsrådet mener det er av stor viktighet for evt. tilflyttere til kommune med barn/unge at slike tiltak er på plass og funger godt.

Les mer om møtet på Herøy kommunes hjemmeside
Trykk her