- Vi ønsker å sette fokus på hvor viktig nærbutikken er og vil ha åpen butikk fra kl. 09 - 18 denne dagen og vi frister med kaker og kaffe, sier Lill-Ann Eide til Herøyfjerdingen.

Kampanjen fokuserer på hvor viktig den lokale butikken er både som møteplass, servicesenter og salgsted for dagligvarer. Målet er å redusere handelslekkasje og stimulere til mer lokal handel.

Støtte fra Merkur-programmet
Merkur-programmet er et utviklingsprogram for butikker i distrikts-Norge. Målet er å sikre folk i distrikta tilgang til en nærbutikk og bokhandel av god kvalitet. Merkur arbeider for at butikkene skal få tilleggstjenester som øker lønnsomheten og gir innbyggerne i lokalsamfunnet betre tjenester. Programmet er eid av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Coop Marked på Seløy har fått 107 000 kroner i støtte til nytt kafferom til nærbutikken på Seløy. I aril i år ble dette behørig markert.

Brasøy handelssamvirke og Herøy kommune er også sammen med 14 kommuner og butikker med i et nasjonalt prøveprosjekt med tittelen "Butikken som møteplass". Dette er et to-årige prosjekt skal bidra til å utvikle butikken som sosial arena. Brasøy handelssamvirke kan få inntil 300 000 kroner i støtte til dette prosjektet. I april i år mottok de også tredjepremien som de fikk under Norgesgruppens samling "Kjøpmann 2014"

"Handle lokalt"
I fjor var det 160 butikker som deltok i en tilsvarende kampanje, med slagordet «Husk å handle hjemme». Nå er slagordet endret, slik at det skal bli enda tydeligere hva som er formålet med kampanjen. Alle butikker har fått helt nytt materiell som de skal bruke  i forbindelse med kampanjen.

- Det er gledelig at så mange butikker ønsker å være med på kampanjen. Merkur arbeider for å sikre folk i distriktene tilgang til en nærliggende dagligvarebutikk av god kvalitet. Men det er også viktig å synliggjøre hvor viktig butikken er for lokalsamfunnet og få folk på bygda til å bruke lokalbutikken i enda større grad, sier kampanjeleder Per Kjetil Jørgensen i Merkur.

Budskapet i kampanjen er at nærbutikken er en svært viktig ingrediens i et levende lokalsamfunn. Ei bygd med butikk er langt mer attraktiv for både familier som vil etablere seg, og for hyttefolk, enn ei bygd uten butikk.

- Når du handler lokalt, er du med på å opprettholde nærbutikken og et levende lokalsamfunn. Vi ønsker å takke kundene for at de slutter opp om lokalbutikken. Samtidig vil vi utfordre de som handler lite lokalt, til å tenke over hva butikken betyr for bygda, sier Per Kjetil Jørgensen.

Les mer om Merkur, HER.