Fredskafé innbrakte 17 000 kroner til TV-aksjonen

Fredskafe 2017_mye folk

Torsdag 12. oktober arrangerte mellomtrinnet ved Herøy skole og Frivilligsentralen fredskafé for en fullsatt aula i Herøy skole. Arrangementet innbrakte nesten 17 000 kroner til årets innsamlingsaksjon på NRK som går av stabelen førstkommende søndag.

Arrangementet åpnet med underholdningsinnslag av elevene på mellomtrinnet ved Herøy skole. Alle elevene stilte seg på scenen og sang blant annet årets sang under TV-aksjonen «Hjerteslag» til en smekkfull aula. De framførte også sangene «Rosalita» av Åge Aleksandersen og «Langt å gå» av Klovner i kamp.

Appell ved ordfører
Ordfører Arnt Frode Jensen holdt en flott appell der han redegjorde kort for årets TV-aksjon og oppfordret både private og bedrifter til å støtte årets aksjon. Han redegjorde også for auksjonen av to maleri som skal pågå fram til søndag 22. oktober. Maleriene er gitt av de lokale kunstnerne Tone Toft og Rolf Jørgensen. De som ønsker å by på maleriene og samtidig støtte årets TV-aksjon kan gjøre dette på en egen side på Facebook.

Gripende presentasjon av Syria
De to syriske flyktningene Raghad Alhafar og Ahmad Mourad holdt deretter en flott og gripende orientering om forholdende i Syria. De viste også en film om hvordan skoler er blitt ødelagt av bombeangrep. I Syria er det over 2 millioner barn som ikke kan gå på skole fordi landet er i krig og skolebygninger er ødelagt.

Loddsalg, kaffe og kaker
Etter programmet var det duket for loddsalg og salg av kaffe og kaker. Alle inntektene går til årets innsamlingsaksjon og totalt kom det inn kroner 16 900 kroner under arrangementet.

Den lokale hovedkomiteen for årets innsamlingsaksjon i Herøy består av Janne Grethe Eide, Sissel Eide Knutsen, Elin Nilsen, Stig Neraas og Jelena Budesa. De takker elever og lærere ved Herøy skole, alle frivillige i Frivilligsentralen som har bakt kaker. De takker også voksenopplæringen, Røde Kors og alle andre som har stilt i komiteer under arrangementet.

Om TV-aksjonen 2017
Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Fakta om TV-aksjonen NRK:

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker

Foto: Zorica Tomanovic

Fredskafe 2017_mye folk
Det var en fullsatt aula som deltok på årets fredskafe, der inntektene går til årets TV-innsamling på NRK.
Fredskafe 2017_sang av elever
Alle elevene på mellomtrinnet (5. - 7. klasse) sang flere sanger under arrangementet.
Fredskafe 2017_foredragsholdere
De syriske flyktningene Raghad Alhafar og Ahmad Mourad holdt en meget god orientering om forholdene i Syria.
Fredskafe 2017_kaker
Det ble servert mange gode kaker under arrangementet.

  1 / 12 
 
Fredskafe 2017 
Fredskafe 2017
 


Annonser