LAN-party i Herøy

LAN-party 2017_oversikt 4

I dag gikk startskuddet for et LAN-party i Herøy skoles aula med 35 påmeldte deltakere. Dette er et av mange tiltak i regi av ungdomstjenesten i HALD-kommunene i sommer.

Fra uke 26 til 31 i sommer foregår det en rekke aktiviteter for ungdom i kommunene Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom ungdomstjenesten i de fire kommunene som har fått navnet UNGsommerHALD. Forrige uke ble det arrangert en flott tur til Skibbåtsvær fra tirsdag til torsdag med overnatting på Fiskerhjemmet.

- Det var rundt 20 som deltok på turen og vi hadde en fantastisk tur. Deltakerne kom fra Herøy og Alstahaug og det samme gjør de som deltar på LAN denne uka. Årsaken til dette kan kanskje være at dette er første gangen vi drar i gang et slikt opplegg og at markedsføringen kanskje har vært for dårlig, sier Aune.

Klar for LAN
Etter at Roar og hans medhjelpere hadde lagt kabler og forberedt både nett, mat og andre forhold som må være på plass til et slikt arrangement strømmet det på med spillinteresserte ungdommer til Herøy skole i dag, tirsdag 4. juli.

- Bakgrunnen for at det arrangeres LAN-party i Herøy skriver seg til en undersøkelse vi hadde i vår. Vi har dannet et styre med elever fra 7. – 9. klasse og dessverre er 10. klasse helt fraværende. Vi har 35 påmeldte og jeg må innrømme at det har vært en del jobb å få alt på plass. Heldigvis har jeg fått god hjelp av noen ungdommer og foreldre slik at vi har fått alt på stell, sier Aune.

Nettet leveres kostnadsfritt fra Herøy Fiber og Signal Bredbånd og IKT-avdelinga i Alstahaug kommune har vært behjelpelig med å låne ut diverse nettverksutstyr. Herøy kommune har selvsagt også bidratt med både utstyr og kompetanse for å få nettet klart. Dette settes stor pris på og er selvsagt helt avgjørende for at LAN-et skulle bli gjennomført.

Satser på gaming
En av dem som deltar på data-LAN i Herøy er Ivan Fossum. På utstyret merker vi fort at dette er en som har tatt denne aktiviteten et skritt lengre enn de fleste andre. Ivan skal begynne i 10. klasse neste år og har tenkt å satse på en karriere innen for dette feltet.

- Jeg har deltatt på mye større LAN tidligere, men synes det er topp at det skjer noe slikt på Herøy. Jeg deltok blant annet på et LAN i Mosjøen sammen med rundt 2-300.

- Jeg spiller mye i perioder og er allerede semiproff i spillet CS (Counter-Strike) og satser på en karriere innenfor gaming. Foruten å spille liker jeg å være sammen med venner, sier Fossum.

Neste uke arrangeres det et opplegg på Dønna for HALD-ungdommen og da blir det er det ulike «øy-aktiviteter» som er i fokus.

Hva er et "LAN"
I ordets rette forstand er et LAN om du kobler bare pc’er sammen med nettverkskabel, og et LAN brukes altså til å dele filer, skrivere og internettforbindelse. 

I dette tilfellet er det allikevel ikke det vi forstår med et LAN. Når vi ikke snakker om de tekniske definisjoner av et LAN, så snakker vi egentlig om et LAN-party, og som gjerne forkortes til bare «LAN» på folkemunne.

Et LAN-party er når flere personer samles for å sette sammen et lokalt nettverk (altså LAN) for å utnytte fordelene ved å være knyttet sammen direkte til å bedre kvalitet på nettverksspill, men også for å kunne samles flere med samme interesse, utveksle erfaringer og kunnskaper. 

 

 

 

 

LAN-party 2017_oversikt 4
Her er noen av dem som deltar på data-LAN i Herøy for tiden.
LAN-party_hovedkomite
Denne gjengen har stått på for å få alt klart. Fra venstre: Tora, Emma, Dilana, Roar og Emma.
LAN-party 2017_Ivan Fossum
Ivan Fossum er en ivrig gamer som også har med seg egen stol.

  1 / 9 
 
LAN-party i Herøy 
LAN-party i Herøy
I Herøy skoles aula pågår det nå et LAN-party med 35 ungdommer.
 


Annonser