Suksess for Herøydagan

Kvitnes

Til tross for dårlig vær og til tider mye regn ble Herøydagan også i år en folkefest med mange besøkende.

Startet med foredrag og storslått sang
Herøydagan startet denne gangen med et foredrag i regi av lærer og lokalhistoriker Jon Ove Ottesen. Han tok for seg historien om hvordan Skibbåtsvær Fiskerhjem ble til ved hjelp av kvekeren Joseph John Armistead fra England. Vi fikk også høre en god del om Skibbåtsværs historie og blant annet høre at det i 1870-årene var over 3000 fiskere der under det store sildefisket. Når vi drar dit i dag er det vanskelig å tenke seg at dette var mulig. Vi kan alle tenke oss hvordan de sanitære forholdene var den gangen.

Foredraget ble krydret med flott sang av den fantastiske sangeren Øyvind Ottesen, som for øvrig er sønn til foredragsholderen. Han ble akkompagnert av Joanna Engesvik- Galkin på piano.

Etter foredraget var det en god del som fikk seg en uforglemmelig tur med ribb ut til Skibbåtsvær i regi av Seløy Kystferie i et fantastisk vær.

Kulturkveld med flotte sangprestasjoner og mye humor
Fredag ble den tradisjonelle kulturkvelden avviklet i Herøyhallen med rundt 600 publikummere i Herøyhallen. Kristian Fr. Figenschow jr. var leid inn for å krydre kulturkvelden med sine humoristiske innslag, noe han klarte til gangs. Under innslagene på scenen fikk vi nok et bevis på at det gror godt i det lokale kulturlivet i kommunen. Rune Sommerseth fra Alstahaug spilte også vakkert på sin trompet både sammen med vårt lokale korps og alene til et arrangement av Reidar Moursund. Et av kveldens mange høydepunkt var da Øyvind Ottesen sang så taket nærmest løftet seg i Herøyhallen. Sofie Nilsen som akkurat er ferdig med 10. klasse imponerte også med sin flotte sangstemme. 

Det var som så ofte før Herøy Musikkorps som åpnet kulturkvelden før ordfører Arnt Frode Jensen hadde offisiell åpning av Herøydagan. Andre aktører på scenen var Frid Arny Holstad, Sander, Johan og Magnus fra 2. klasse, Lea og Nila, Ola Loe, Maja Gjengaar og Mari Haave Dvergsdal. Lokalt husband var for anledningen Johnny Birger Hanssen (gitar), Lars Olav Mogård-Larsen (tangenter), Kenneth Pedersen (trommer) og Svein Lundestad (bass). Alle aktørene sørget for at publikum fikk ei fin stund i Herøyhallen og flere hevdet at dette kanskje var en av de beste kulturkveldene som har vært gjennomført under Herøydagan. 

Under kulturkvelden ble det også delt ut flere priser, noe som er omtalt tidligere i Herøyfjerdingen. Årets herøydagskunstner Rita Hjelmseth ble også presentert.

Trylling og fiolin
Lørdag hadde magikeren og musikeren Knut Harald Sommerfeldt hadde trylleshow i Herøy skoles aula. Han trollbandt og imponerte både barn og voksne med sine ferdigheter både som tryllekunstner og fiolinist.

Kvitnes leverte varene
På lørdagskvelden var det konsert med Henning Kvitnes i Herøyhallen for rundt 500 tilhørere. Dette ble ei fin stund der han også til slutt klarte å få med seg publikum på allsang underveis. Henning Kvitnes hadde med seg Jon-Willy Rydningen på tangenter og sammen klarte de å lage flotte versjoner av hans låter. Jon-Willy kommer opprinnelig fra Sandnessjøen.

Strikking i fokus
Søndag ble det arrangert strikkekafe og holdt et inspirasjonsforedrag med den kjente strikkeduoen Arne & Carlos. Trykk her for egen reportasje om dette i Herøyfjerdingen. 

Flotte utstillinger og yrende folkeliv
Under Herøydagan er det også mye som skjer på Herøy bygdesamling. Det var forøvrig også her Herøydagan (Herøydagen) startet for 45 år siden i regi av Paul Solheim og Herøy historielag.

I småbåthavna ble det servert laksepakker og kjørt med Elias-båter. Ungdomsklubben arrangerte gratis skumparty til stor glede for de som deltok. Solheim rundt ble arrangert av friidrettsgruppa og det var aktiviteter for ungene på kunstgressbanen.

Herøydagan ble også i år en folkefest selv om været selvsagt kunne vært bedre for det som skjer utendørs. Mange utstillere og salgsboder bidrar også til at det blir skikkelig martnadsstemning.

Kvitnes
Henning Kvitnes holdt en fin konsert i Herøyhallen lørdag kveld. (Foto: Sigurd A. Sjåvik)
Foredrag av Jon Ove
Jon Ove Ottesen startet årets Herøydager med et foredrag og Skibbåtsvær og historien om hvordan fiskerhjemmet ble til. Her sammen med sønnen Øyvind og pianist Joanna Engesvik-Galkin.
Kulturkveld_Figenschow
Kristian Fr. Figenschow jr. fikk trimmet lattermusklene til publikum under årets kulturkveld.

  1 / 26 
 
Herøydagan 2017 
Herøydagan 2017
Jon Ove Ottesen holdt et spennende foredrag.
 


Annonser