Strandryddedag i Tennvalen

Strandrydding i Tennvalen

Marine Harvest oppfordrer folk til å bli med på strandrydding i Tennvalen onsdag 31. mai fra klokka 10.00.

- I samarbeid med Hold Norge Rent skal vi ut å rydde strender i det offentlige rom. Vi stiller med enkel bevertning, registreringsskjema, hansker, søppelsekker og premie til rareste søppel. Vi stiller med logistikk og håndterer søppelet i etterkant.

Oppfordrer politikere til å delta
- Vi ønsker også å utfordre alle politikere i Herøy kommune til å bli med på strandryddedagen 2017. I år vil vi fokusere på Tennvalen, i hovedsak sørenden der det kommer mye rart i land. Dette er naturlig siden Brasøystrømmen møter Alstenfjorden og Kilværfjorden i dette området, opplyser driftsleder Ben Øksnes i Marine Harvest til Herøyfjerdingen.

Hvorfor bli med?
Norske strender, kysten og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, sprøytespisser, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Søppelet ødelegger kysten og havbunnen og millioner av sjødyr, fisk og fugler dør årlig ved at de setter seg fast, kutter seg opp eller spiser søppel.

Vi vil ha rene strender, ren kyst, rent hav og en havbunn uten skrot og søppel! Bli med oss på dugnad! Ved å bidra til å rydde din lokale strand bidrar du til å gjøre norske strender rene og miljøvennlige, men du bidrar også til å løse et globalt miljøproblem. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.  

For ytterligere informasjon kan man ta kontakt med Ben Øksnes, tlf: 47613905 eller e-post ben.arne.oksnes@marineharvest.com.

Strandrydding i Tennvalen
Marine Harvest oppfordrer folk til å delta på strandrydding i Tennvalen onsdag 31. mai fra klokka 10.00.

Annonser