Bli med på strandrydding

Strandrydding 2017

SHMIL oppfordrer folk til å delta på strandrydding. I denne artikkelen informerer de om hvordan dette skal gjøres.

Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Vi er en nasjon av mennesker som elsker å være ute, og vi er heldige som bor i et land med mye spektakulær natur. Naturen skal vi behandle med respekt! Forsøpling er stygt og utrivelig å se på. Natur er best uten søppel!

Nå samler renovasjonsselskapene i Midt-Norge kreftene for en felles strandryddeaksjon. Men vi trenger deres hjelp! Vi ser etter små og store hender over hele landsdelen som kan være med å rydde strendene våre. Hvis du rydder, så henter vi avfallet.

Vi vet fra før at mange skoleklasser har det som tradisjon å rydde nærområdene sine for søppel om våren. Takket være dere har store mengder søppel hvert år blitt fjernet fra naturen. Nå håper vi at også andre vil være med å rydde.

Deltar dere i årets felles strandryddeaksjon kan dere bli med i konkurransen om å bli «Årets Strandrydder» med en premie på 10 000 kroner! Det blir også fotokonkurranser der beste strandryddebilde kåres.

Hvordan rydde?
Det er enkelt: bestem dere for en dag dere vil rydde, kom til oss, registrer dere og få utdelt gratis sekker på gjenbruksstasjonen, rydd en strand! Etterpå kan dere levere avfallet gratis på gjenbruksstasjonen eller vi henter sekkene på avtalt sted (ved renovasjonsruta).

Sammen med sekkene får dere utdelt litt informasjon og et skjema som vi gjerne vil at dere fyller ut slik at vi får registrert hvilket avfall som befinner seg på våre strender.

Ta gjerne kontakt med oss på forhånd for mer informasjon eller andre avtaler.

Hvem kan delta?
Alle kan ta del i en strandryddeaksjon! Turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, idrettsklubber, bygdelag, bedriftslag, speidere, padleklubber, dykkere, båtfolk, og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og trivelgere nærmiljø.

Alle dager mellom 1. mai og 15. juni er mulige strandryddedager, bestem selv når du vil rydde.

Hvor skal jeg rydde?
Bestem deg for en strand/strekning du vil rydde. Den trenger ikke være lang, tilpass dette til antall ryddere. Meld dette gjerne inn til oss eller registrer deg på http://holdnorgerent.no/ryddenstrand. På våre hjemmesider og på holdnorgerent.no/ryddenstrand kan du se hvilke strender som allerede er planlagt ryddet.

Sekker til ryddingen får du på alle våre gjenbruksstasjoner. Har du problemer med å få hentet ut sekker selv, ta kontakt med oss på post@shmil.no eller vårt sentralbord tlf 75 11 39 50 (kl. 09:00 – 15:00.

Herøy kommune har også noen sekker liggende. Disse kan hentes på teknisk servicekontor i åpningstiden.

Strandrydding 2017

Annonser