Sesongstart for «5 på topp» i Øksningan

Sesongstart for 5 på topp i Øksningan_folk følger med

Det ble en humørfylt sesongstart for «5 på topp» på Drømmeplassen den 30. april på selveste Valborgsnatt. Øksningan velforening har sendt oss en rapport fra arrangementet.

Det ble en veldig artig sesongstart av «5 på topp» på Drømmeplassen den 30. april. Elbjørg Larsen ønsket velkommen. Hun syntes det passet godt i et folkehelseperspektiv at heksene var særlig aktive den kvelden de startet ny sesong «5 på topp».

Pris til Elbjørg
Lisbeth Larsen fortalte om heksebrenning, Bloksberg og andre folkehelseaktiviteter på en humoristisk måte. Elbjørg fikk overrakt utmerkelsen «Et heksehode foran» som oppfinner og igangsetter av arrangementet. Et fint lite bål ble tent, og øverst tronet heksa som brant fort opp til latter og kommentarer fra både store og små.

Mange aktiviteter
Ute og inne var det forskjellige aktiviteter for liten og stor: Kaste ringer på en sopelime, loddsalg, gjette antall cm på oppklippet sopelimekutt, 5 på topp-quiz og bestilling av det spesiallagede pannebåndet. Quizen engasjerte og en av oppgavene var å lage rim med «Stortua».

Mange artige forslag som ble lest opp:

  • «Stortua» er ikke så stor, men nært der vi bor. Det er fint å gå opp, og er en av 5 på topp» (laget av Ingrid).
  • «Har du ikke trua, kommer du ikke på Stortua» (Knut og Bertils bord).
  • «Ta med hua eller frua, begi deg en tur på Stortua» (Ove & co). 

Servering av kraftsuppe, kaker samt heksebrygg sort og rød (kaffe/saft) falt i smak hos de frammøtte. Været gjorde sitt til at det var flott å sitte ute i vårsola.

Til slutt var det trekking av de fine nye pannebåndene som er laget av «Made by AnnKi»:

Heldige vinnere ble Osvald Hansen, John Svendsen, Adrian Strømmen, Solfrid Svendsen, Beate og Knut, «Akita» og Sander M. Edvardsen.
Vinner av gjettekonkurranse ble Halvar Larssen.

«5 på topp» i Øksningan
«5 på topp» i Øksningan pågår i perioden 1. mai – 20. september. Du kan i dette tidsrommet også være med i konkurranse på Instagram: Du har på deg det nye pannebåndet, går på en av toppene, tar selfie og legger på Instagram med #fempåtoppiøksningan eller #5påtoppiøksningan.

Øksningan velforening takker alle som kom til «Drømmeplassen» denne dagen og var med på artighetene. Så håper vi at riktig mange er aktive og tar turene på toppene i Øksningan og nyter både utsikt og terreng. God tur!

Øksningan velforening

«5 på topp» i Øksningan
Toppene er ikke så høye, men de er mange og flotte. Det er en fin og litt tøff tur å ta alle på en gang, men det trenger du ikke. Det er ikke krevende løyper og det ligger kart i hver kasse og i tillegg er det kart inne i grillhytta som ligger på Drømmeplassen. Det kan også være en fin tur for ferierende som kommer til Herøy på sykkel. Kommer du med bil er det merket på kartet hvor du kan parkere ved de forskjellige toppene. De som går på alle toppene innen en gitt frist blir med i trekning av premier.

Valborgsnatta
Valborgsnatta er natta til 1. mai. Både i Tyskland og dels i Norden har det vært en tradisjon å brenne bål, og etter folketradisjonen var heksene aktive denne natta. Navnet skriver seg fra den tyske helgenen Valborg (ca 710–779), som var abbedisse i klosteret i Heidenheim i Schwaben, men tradisjonen i navnet hennes ble knyttet til hedenske vår- og fruktbarhetsritualer. Finland, Sverige og Tromsø blir Valborgsmesseaften fremdeles feiret.
Kilde: Wikipedia

 

Sesongstart for 5 på topp i Øksningan_folk følger med
Søndag 30. april var det sesongstart for 5 på topp i Øksningan.
Sesongstart for 5 på topp i Øksningan_pris til Elbjørg
Elbjørg fikk overrakt utmerkelsen Et heksehode foran som oppfinner og igangsetter av arrangemente
Sesongstart for 5 på topp i Øksningan_meny
Egen meny for hekser var på plass.

  1 / 14 
 
Sesongstart for 5 på topp i Øksningan på Valborgsnatt 
Sesongstart for 5 på topp i Øksningan på Valborgsnatt
Lisbeth Larsen fortalte om heksebrenning, Bloksberg og andre folkehelseaktiviteter på en humoristisk måte.
 


Annonser