Eggmaling og vaffelfest

Eggblåsing Herøy skole_Elevene viser fram sine malte egg

Tirsdag denne uka fikk mange av de flerspråklige elevene ved Herøy skole prøvd seg på eggblåsing og eggmaling.

Mange elever har norskundervisning for flerspråklige ved Herøy skole.

Tirsdag i denne uka fikk 12 av elevene et avbrekk fra norskundervisninga, der det vanligvis øves på norske språklyder, begreper og setninger. Dagens tema var nemlig maling av egg, en aktivitet som passer godt ettersom vi snart starter påskeferien.

Lærer Hanne forklarte og demonstrerte først hvordan man går fram når man skal dekorere egg til påskepynt. De neste tre timene var det full aktivitet: Elevene veksla mellom å lage hull i egg, blåse ut innholdet, dekorere egg og fargelegge påskemotiver.

Dekorering av egg og vaffelfest
Prosessen med å stikke hull og blåse eggene var veldig populær. Noen blåste til de var både andpustne og svette, mens andre var rene blåsemestere og tømte eggene på noen få sekunder. 3-4 uheldige egg kom dessverre aldri til dekoreringsfasen, men ble i alle fall med i vaffelrøra.

De ferdigmalte produktene ble svært forskjellige: Enkelte egg ble vakre og ensfarga, noen fikk striper i ulike farger og noen fikk ansikter med personlige uttrykk.

Hanne la inn en kort presentasjon om vafler; hvilke ingredienser man trenger i tillegg til egg (som vi hadde masse av) og hvilke redskaper man trenger for å lage røre og steke vaflene. En av elevene fikk ansvar for vaffelstekinga. Hun er tydeligvis vant til å lage mat, for vaflene var deilige og formiddagen ble avslutta med vaffelfest.

Foto: Baker Alhammod

Eggblåsing Herøy skole_Elevene viser fram sine malte egg
Elevene viser fram sine malte egg.
Eggblåsing Herøy skole_Eggblåsing krever pust og utholdenhet
Eggblåsing krever pust og utholdenhet.

  1 / 9 
 
Eggblåsing og dekorering av egg ved Herøy skole 
Eggblåsing og dekorering av egg ved Herøy skole
Og flere vafler....
 


Annonser