Ny spinninginstruktør i sving

Spinninginstruktør Janne

Janne Nilsen fra Brasøy tar hver mandag og onsdag turen fra Brasøy til treningssenteret i Silvalen og gjennomfører spinningøkter som frivillig instruktør.. 

Spinning er en type kondisjonstreningsprogram hvor deltakerne sykler i lag på spesialbygde kondisjonssykler, ofte kalt spinningsykler. Treningen foregår vanligvis på treningssentre der laget blir ledet av en instruktør gjennom et planlagt forløp av sykling til musikk.

Ann-Kristin Lenning og Roar Aune har over flere år fungert som frivillige instruktører mot at de får trene gratis. Siden slutten av februar har begge instruktørene ikke kunnet gjennomføre spinningøkter på grunn av skade eller sykdom. Derfor var senteret en kort periode uten spinninginstruktører. Det ble da tatt kontakt med Janne Nilsen fra Brasøy og heldigvis ønsket hun å bidra.

Spinning i Brasøy
Janne kommer opprinnelig fra Svolvær og flyttet til Brasøy sammen med familien for fem år siden. Før hun kom til Brasøy hadde hun drevet med trening og spinning i noen år, men bare etter ett år fikk de i gang et tilbud i Brasøy. Her er det en gjeng på rundt 9 personer som møtes 3 ganger i uka.

- Jeg ble kontaktet av Ingrida på treningssenteret og forespurt om jeg var villig til å kjøre spinning to ganger i uka og det takket jeg ja til. Gjengen på Brasøy er så innøvd at de klarer seg fint selv om jeg ikke er der, og det er jo også artig å se noen nye fjes. Mens jeg er på Herøy får jeg også drevet en del egentrening med de andre apparatene på senteret, avslutter Janne Nilsen.

Nye regler for påmelding
Spinningøktene på Herøy gjennomfører hun klokka 18.30 hver mandag og onsdag framover så lenge det er behov. Inntil nylig har det vært Ingrida Jureviciene som har tatt seg av påmeldingene, men hun skal flytte fra Herøy og hadde sin siste arbeidsdag fredag 31. mars og derfor blir det nå endringer i dette.

Kommunen skal om kort tid i gang med å innføre et nytt bookingsystem og da vil påmeldingen skje via internett, men inntil videre er det frisklivskoordinator Mari Haave Dvergsdal som vil ta seg av på meldingene. Hun tar i mot spinning-påmeldinger til på telefon 482 23 800, helst på SMS. Det presiseres at alle deltakerne må melde seg på til hver økt slik at det skal være lik mulighet til å delta for dem som har kjøpt medlemskap på treningssenteret.

Kommunen har også gått til innkjøp av 10 nye profesjonelle spinningssykler som vil være på plass en gang over påske. Herøyfjerdingen vil komme tilbake med mer informasjon om når de nye syklene og det nye bookingsystemet skal tas i bruk.

Spinninginstruktør Janne
Janne Nilsen er ny frivillig spinninginstruktør ved treningssenteret i Herøy.

Annonser