Full fart på Lofotfiske

Lofotfiske 2017_Alf Johan_fisk på dekk

Herøyfjerdingen har tatt seg en prat med en av mannskapet på en av båtene som deltar på årets Lofotfiske. Det rapporteres om gode fangster, spesielt for de som fisker med garn og line.

Alf-Johan Nilsen (28) fra Herøy deltar sammen med sin far Rune på Lofotfiske i Henningsvær. Det har de gjort de fem siste årene.

- Det har vært litt opp og ned med fisket og vi har også hatt en del dårlig vær. For vi som drifter med garn har fisket tatt seg opp og torsdag dro vi om bord rundt 3000 mens vi i dag fikk 2000 kilo og det er vi godt fornøyd med. Heldigvis får vi levert fisken rund slik at vi slipper å bruke tid på å sløye den, sier Alf-Johan.

Mange pensjonister
Båten de fisker fra heter Camilla og er 35 fot. Faren Rune er en allsidig kar som ikke har hatt for vane å dra til Lofoten i så mange år. Det er kun de siste fem årene at han har tatt turen til Lofotfisket. Tidligere år har han bare drevet med fiske i området rundt Herøy og også holdt på en god del med snekring i perioder.

- Jeg har faktisk vært en tur mer i Lofoten enn min far. Da jeg var 16 år var jeg en tur med en annen båt, så jeg har derfor deltatt seks ganger. Det er ikke så mange båter fra Herøy i Henningsvær. De fleste som deltar er pensjonister som er godt opp i årene, men vi har også en del hobbyfiskere på besøk i perioder, sier Nilsen.

Stor skrei
Alf-Johan forteller at årets skrei er stor og ligger i snitt på rundt 4 kilo sløyd.

- Får vi brukbart vær framover regner jeg med at vi skal ha fisket kvoten på 44,5 tonn i løpet av ei ukes tid. Prisen varierer noe, men vi får fra 14-15 kroner for rund fisk og 21-22 kroner kiloen for rund skrei. Vi har nå igjen rundt 16 tonn av årets kvote, avslutter Alf-Johan Nilsen.

Alf-Johan og Rune Nilsen dro til Lofoten 18. februar så det kan bety at de gjør ferdig årets Lofotfiske på rundt en og en halv måned hvis alt går greit.

Foto: Alf-Johan Nilsen

Lofotfiske 2017_Alf Johan_fisk på dekk
Det kan bli mye fisk om bord når garnene trekkes.
Lofotfiske 2017_Alf Johan_oversiktbilde
De er flotte rammer for Lofotfisket i Henningsvær.

  1 / 10 
 
Full fart på Lofotfiske 
Full fart på Lofotfiske
Garnene trekkes om bord.
 


Annonser