Sosialt på julegranbrenning i Øksningan

Julegranbrenning 2017_hovedbilde

Elbjørg Larsen har sendt oss en rapport etter helgas årlige julegranbrenning i Øksningan.

- Det er blitt en tradisjon å ha julegranbrenning i Øksningan et stykke ut i januar. I tillegg til gamle juletrær er det lov å ta med «gamle» julekaker. Så hvis du har plast-tre er du allikevel hjertelig velkommen. Hensikten er å treffes og finne på noe nyttig og sosialt i mørketida.

- Noe av det som har gått inn i denne tradisjonen er gange rundt treet og synge til "En pjuskete busk" før det store bålet tennes. I år ble det ekstra stort og fint bål og takk til Jakobsens hagesenter på Staulen. Inne i grillhytta kokes det alltid kaffe på svartkjelen, og i år som i fjor serverte Beate Jensen nydelig risengrynsgrøt. Dette er kanskje også blitt tradisjon på julegranbrenninga?

-  I tillegg legges det opp til aktiviteter for barna. Det ble en koselig stund på «Drømmeplassen» lørdag ettermiddag. Selv om værmeldinga så dårlig ut, var det opphold og fint vær mens det hele foregikk. Takk til alle som kom! Selvsagt er et sånt arrangement et tiltak for alle som bor i Herøy, og folk i hytter og feriehus. Så vel møtt til alle til neste år omtrent på samme tida, skriver Elbjørg Larsen til Herøyfjerdingen.

Alle foto: Elbjørg Larsen

Julegranbrenning 2017_bål
Det brant godt på bålet under julegranbrenninga.

  1 / 3 
 
Julegranbrenning i Øksningan 
Julegranbrenning i Øksningan
Gang rundt «En pjuskete busk» har blitt en årlig tradisjon.
 


Annonser