Herøy har fått egen kirkekofte

Kirkekofte_Kari og Kirsti

Etter en avstemning mellom tre forslag til kirkekofte var det kofta til Kirsti Iversen som stakk av med seieren om å bli Herøys nye kirkekofte. Vinnerkofta ble presentert under gudstjenesten i Herøy kirke på selveste julaften.

En strikkeglad komite i regi av Herøy menighet tok i sommer initiativet til en konkurranse for å få laget en egen kirkekofte for Herøy. For at avstemningen skulle bli mest mulig rettferdig ble de tre forslagene anonymisert slik at det ikke gikk fram hvem som hadde strikket koftene. Tanken med dette var designet til kofta skulle være i fokus og ikke hvem som hadde laget den.

Enkel og gjenkjennelig
Det var kofte nummer 1 som gikk av med seieren og Kirsti forteller at inspirasjonen til kofta er henta fra symboler i kirka.

- Solkorset er sentralt i kirka og det er ett av elementene som vi finner igjen på kofta. Fargene på kofta er også inspirert av de fargene vi finner i kirka. Ellers har jeg lagt vekt på at kofta skal være enkel og gjenkjennelig og at den ikke skal bli oppfattet som et religiøst plagg.

- Jeg har fått noen tilbakemeldinger om at noen synes kofta kanskje er litt feminin og jeg er derfor i gang med å strikke en genser som passer bedre for menn. Mønsteret for kofta er ferdig, men jeg vil også få ferdig et mønster for genseren før det blir tilgjengelig. Det vil komme informasjon senere om hvordan folk skal få tak i mønsteret til kofta, sier Kirsti Iversen til Herøyfjerdingen.

Litt om de andre koftene
Kofte nummer 2 er laget av Liv Stangeland som bor på Sandnes. Hun var i Herøy kirke i 2012 og ble inspirert av taket og fargene og dette gjenspeiler seg også i designet til kofta. En artig tilleggsopplysning er at denne kofta er strikket av Solveig Alise Hanssen som har mesteparten av sitt liv på Seløy. Hennes nå avdøde mann Hans Hanssen drev Mekanisk verksted og slipp på Seløy i mange år. Liv sin søster er Hans og Solveig sin svigerdatter og hun har vært flere ganger på Herøy.

Kofte nummer 3 er laget av Rita Hjelmseth fra Herøy. Hun lagde en kofte som var inspirert av kirketårnet, korset over døra til sakristiet og kirkevinduene.

Gavekort til vinneren
Vinneren av koftekonkurransen får en premie som skulle passe godt til alle strikkeglade. Premien består av et gavekort på kroner 1000 på den nye garnbutikken «Dortheas Hus – garn og småtterier» som ligger i Skolnesveien i Herøy.

Kirkekofte_Kari og Kirsti
Kirsti Iversen stakk av med seieren i avstemningen om Herøys kirkekofte. Her presenteres vinnerkofta og vinneren av sogneprest Kari Sjursen under gudstjenesten på julaften.
Kirkekofter på biblioteket_nr 1
Her er den nye kirkekofta i Herøy.

  1 / 4 
 
Herøy har fått egen kirkofte 
Herøy har fått egen kirkofte
Her sitter Solveig Alise Hanssen og strikker kofte nummer 2. Hun har bodd mesteparten av sitt liv på Seløy. Hennes avdøde mann Hans Hanssen drev Mekanisk verksted og slipp på Seløy i mange år.
 


Annonser