Fullt hus for julestemning

Julekonsert 2016_hovedbilde

Årets julekonsert i regi av Herøy Musikkorps ble arrangert lørdag 17. desember for ei fullsatt Herøy kirke. De mange dyktige aktørene hadde få problemer med å lokke fram julestemninga.

Selv om helgas vær ikke var av det beste slaget, satte det ingen stopper for den årelange tradisjonen med julekonsert i Herøy kirke. Dempet belysning og tente lysekroner sammen med ei fullsatt kirke skapte ei lun og ikke minst varm stemning med piskende regn på utsiden av katedralens vegger.

Sølvgutter og kor med egne solister
Herøys versjon av selveste «Sølvguttene» representert av elever fra Herøy skole åpnet med «Det lyser i stille grender» samtidig som resten av barnekoret marsjerte opp kirkegulvet. Louna Mourad og Nathalie Pettersen Kleiven sang «En julesang» sammen med barnekoret, etterfulgt av Magnus og Johan Kilvær Nilssen med «Tenn et lite lys». Alle imponerte stort med flott sangstemme og fin framføring.

Korps med eget «band»
Herøy musikkorps med Lars Olav Mogård-Larsen i spissen stod selvsagt for mye av stemningen og gav gjestene flere låter, som av mange kan regnes som selve symbolet på jula og julestria. På to av låtene til korpset hadde de med stort hell hyret inn Dorthe Lorvik, Kaja Jensen, Nora Jørgensen, Embla Hestmark Dalen som solister. Det er imponerende hvor mange unge sangtalenter som finnes i kommunen.

For anledningen var Johnny Birger Hanssen som så ofte før hentet inn på gitar, og sammen med Svein Lundestad, Svend Morten Reinertsen og Lars Olav Mogård-Larsen utgjorde de et eget band. I tillegg var Kirsti Iversen og Renate Dahlen solister på henholdsvis fløyte og klarinett på flere av sangene.

Et imponerende stort og dyktig «julekor» var også på plass og bidro med flott sang gjennom hele konserten. Ola Loe var solist på Nordnorsk julesalme sammen med kor og band og denne oppgaven taklet han på en meget god måte.

Egenkomponerte julesanger og hemmelig julegjest
Vi fikk et gjenhør med Geir Berglund sin egenkomponerte «Desemberkveld» som i år ble vakkert fremført av hans datter Terese. Harriet Karlsen gav oss sin egen sang «God jul» som ble et nytt og spennende bidrag i rekken av juleklassikere. Tradisjon tro var årets «hemmelige julegjest» klar og i år var det flyktningkonsulent Marit Dahl Jørgensen som gav oss et fint innblikk i sin jobb og menneskene hun arbeider med.

«O helga natt» - akkurat i tide
Forsinkelser satte Øyvind Ottesens opptreden i fare, men han rakk heldigvis hjem. Ottesens fantastiske stemme sammen med klassikeren «O helga natt» utgjorde prikken over i-en for konserten. Med over 80 bidragsytere på scenen klarte de uten problemer i år som i fjor å sette ei nesten overfylt kirke i julemodus.

Tekst og bilder: Sigurd A. Sjåvik

Julekonsert 2016_hovedbilde
Over 80 aktører var i sving under årets julekonsert i Herøy kirke. (Foto: Sigurd A. Sjåvik)
Julekonsert 2016_unge solister
Magnus og Johan Kilvær Nilssen var to av de unge solistene som imponerte med flott sang. (Foto: Sigurd A. Sjåvik)
Julekonsert 2016_barnekor
Et barnekor med unger fra 1. til 4. klasse var med å sette et hyggelig preg på konserten. (Foto: Sigurd A. Sjåvik)

  1 / 7 
 
Julekonsert i Herøy kirke 
Julekonsert i Herøy kirke
Magnus og Johan Kilvær Nilssen er to av de unge solistene som imponerte med flott sang.
 


Annonser