Fin markering av frivillighetsdagen

Markering av frivillighetsdagen_forsamling2

Mandag 5. desember ble den internasjonale frivillighetsdagen markert i storstua på Herøy omsorgssenter. 

Siden FN utropte frivillighetsdagen i 1985 har den 5. desember blitt feiret for å løfte frem det arbeidet frivillige over hele verden gjør hver eneste dag. På denne dagen oppfordres både myndigheter og organisasjoner til å sette fokus på den innsats som ytes av frivillige verden over.

I Herøy er det svært mange som legger ned en enorm innsats i frivillig arbeid og det sier seg derfor selv at det  ville vært umulig å invitere alle. Frivilligsentralen med Jelena Budesa i spissen hadde derfor invitert alle sine frivillige, samt ledere for frivillige organisasjoner i Herøy til markering av dagen.

Egen frivillighetspris
Ordfører Arnt Frode Jensen åpnet markeringen med å takke alle de frivillige for den enorme og viktige innsatsen de gjør i herøysamfunnet.

- I juni ble det vedtatt å innføre en egen frivillighetspris i Herøy. Dette er jeg veldig glad for og noe jeg har prøvd å få på plass tidligere uten å lykkes.  Med denne prisen plass har vi nå mulighet til å sette ekstra pris på ildsjelene innenfor alt frivillig arbeid.

- Det er også bestemt at prisen skal deles ut første gang på en egen frivillighetsfestival neste år. Vi har mange kandidater og det blir nok derfor krevende for formannskapet å kåre en vinner første gangen. Det er derfor viktig at folk har litt tålmodighet med oss, sier Jensen.

Flott underholdning
Neste post på programmet var flotte underholdningsinnslag med elever fra kulturskolen i Herøy og Alstahaug og Leirfjord strykeorkester. Først var det Emma fra kulturskolen som sang «Hymn For The Weekend» av Coldplay. Hun spilte også piano mens Reidar Moursund trakterte gitaren. Deretter sang jentene Aurora, Anette, Urd, Emma og Laura «Treat You Better» av Shawn Mendez før alle jentene avsluttet med julesangen «Julenissen kommer i kveld» eller «Santa Claus Is Coming To Town» som den heter på engelsk.

Alstahaug og Leirfjord strykeorkester er det som tidligere var Leirfjordstrykeran. Orkesteret ble etablert i 2003, og er tilsluttet De unges orkesterforbund (UNOF). Medlemmene som var på Herøy kommer fra Alstahaug og Dønna. Orkesteret samarbeider med kulturskolen for AlLe og lærer er fiolinpedagog  Eva Brandt.

Først spilte Sisilie fra Dønna og Eva en flott duett sammen før resten av orkesteret var med og spilte Glade jul, Deck the Hall og Sancta Lucia. De som var med og spilte i tillegg til Eva og Sisilie heter Simen, Ognjen, Oline, Trine og Ingvill.

Internasjonal mat
Etter underholdningen ble det servert mye god og spennende mat fra mange forskjellige land. Som seg hør og bør når det skal feires ble det også disket opp med mange gode kaker.

Kandidater til frivillighetsprisen for 2017 meldes til Herøy kommune, Silvalveien 1, 8850 Herøy eller e-post post@heroy-no.kommune.no innen 6. januar 2017.  Det er viktig at det også tas med en god begrunnelse på hvorfor denne personen skal få prisen.

På videoen nedenfor kan dere se en liten filmsnutt fra kulturskolens framføring av Julenissen kommer i kveld.

Markering av frivillighetsdagen_forsamling2
Mandag 5. desember ble frivillighetsdagen markert på Herøy omsorgssenter.
Markering av frivillighetsdagen_stykere
Alstahaug og Leirfjord strykeorkester var til stede og spilte til forsamlingen.
Markering av frivillighetsdagen_Arnt Frode
Ordfører Arnt Frode Jensen takket alle frivillige for den enorme og viktige innsatsen de gjør i Herøysamfunnet.

  1 / 10 
 
Markering av frivillighetsdagen 
Markering av frivillighetsdagen
 


Annonser