- Jeg har vært med i arbeidsgruppa for planleggingen av programmet, og skal sammen med to andre Peacepainting-instruktører planlegge og gjennomføre maleverksted og utstilling i samarbeid med Fellesverket og Tromsø Røde Kors, forteller Tone Toft til Herøyfjerdingen.

Tone forteller at Peacepainting gjennom mange år har hatt et godt samarbeid med Herøy kommune og  gjennomført maleverksted for ulike grupper av befolkningen, og at det mot slutten av denne måneden på nytt vil arrangeres maleverksteder og utstillinger i Herøy. 

- Vi lever i en tid hvor fredsarbeid, nedrustning og avskaffelse av atomvåpen er viktigere enn noen gang, sier Toft.

Peacepainting er en uavhengig stiftelse på Helgeland som startet sitt arbeid med barn og unge i 2007. Med intuitive maleri og poesi som hovedverktøy, formidler de likeverd etter en egenutviklet metode. De legger vekt på å skape en trygg atmosfære som styrker skapergleden, og inkluderer ulike kulturer i arbeidet sitt.

De har etter hvert besøkt mange land og fått gjenbesøk og har et stort og allsidig nettverk. Fred og forståelse bygger på vennskap og samarbeid og målet er at det skal skapes en fredsbevegelse for, av og med barn, unge og voksne.

Fellesverket i Tromsø er et aktivitetshus og sosial møteplass for ungdom mellom 13 – 25 år. Stiftelsen Peacepainting samarbeider med Tromsø Røde Kors på Fellesverket og vil arrangere og gjennomføre maleverksted og tekstarbeid for en gruppe ungdommer der.

Disse organisasjonene står bak arrangementene:
Internasjonal kvinneliga for fred og frihet/ IKFF, International Campaign to Abolish Nuclear Weapons /ICAN, Nei til atomvåpen/NTA og Stiftelsen Peacepainting

Trykk her for å lese programmet for helga.

Les mer om Peacepainting på Peacepainting Center