Avgangsklassen ved Herøy skole har gjennom mange år hatt suksess med sine revyer. De unge og uerfarne revyartistene imponerer ofte med sine skuespillerferdigheter. Dette er også et viktig bidrag for å samle inn penger til vårens skoletur med «Hvite Busser» til Polen og Tyskland.

Spark til naboer i øst og vest
I følge klassestyrer og revydronning Kirsti Iversen blir det tatt opp mange høyaktuelle problemstillinger i årets revy. I og med at navnet er «Pokemon Go» skjønner vi at dette spillet er ledetråden i revyen. Pokemon Go har som vi vet fanget interessen over det ganske land, også blant enkelte politikere på Stortinget. Vi får blant annet stifte bekjentskap med figuren «Pikachu» fra dette spillet.

- Vi berører blant annet tunnelproblematikk og sjokoladefabrikk på Dønna og kanskje kommer det også en mur inn i bildet, sier Iversen hemmelighetsfullt.

Snill revy
- Det er viktig å påpeke at dette er en snill revy der ingen blir hengt ut. De forskjellige revynumrene har blitt til gjennom et samarbeid. Vi hadde et foreldremøte i høst der elever og foreldre hadde idemyldring om hva de ville ha med. Det er artig at mye av dette har blitt med i revyen.

- I tillegg til at jeg og elevene har skrevet revynummer så har også lærerne Ann-Kristin Lenning, Erlend Sjåvik og Stian Prestø levert bidrag. Jeg er ellers imponert over de 14 elevene i klassen. Alle er med og mange av disse har aldri stått på en scene før. Det er derfor artig å se den innsatsen som nå legges ned for å få revyen ferdig i løpet av bare rundt 2-3 uker, sier Kirsti Iversen.

To forestillinger
Revyen «Pokemon Go» har premiere torsdag 29. september kl. 18.00 og vises også fredag 30. september kl. 19.00. Forestillingene foregår i Herøy skoles aula og billetter forhåndsselges nå på Mix (kiosken) og Spar Herøy på Tenna.

Foto: Kirsti Iversen