Turid Grov var engasjert som fjorårets Herøydagskunstner og da hun var på vei til Herøy og kjørte over smale veier i nærheten av Hoholmbrua måtte hun plutselig bråbremse for en møtende bil, noe som medførte derfor at et av hennes flotte glassbilder ble knust i to biter. I fortvilelsen etterpå kom det forståelig nok en del saftige gloser og deriblant det velkjente uttrykket «Tytje ta».

Turid bestemte seg fort for å gjøre det beste ut av situasjonen og under kulturkvelden i fjor fortalte hun om sin opplevelse med bildet og denne historien vakte naturlig nok også en god del latter i salen. I etterkant har varaordfører Elbjørg Larsen og Turid arbeidet med ideen om å få plassert det «ødelagte» kunstverket på utkjørselen ved Hoholmen bru. Dette er for øvrig et av stoppestedene til turistsatsingen «Ut i Øyan».

Det er nå utarbeidet en innretning for å få plassert glasskunsten «Tytje ta» slik at kunstverket kan ses av de som reiser forbi. Historien bak blir også etter det vi kjenner til beskrevet på en egen plate.

Fredag 26. juni klokken 16 skal kunstverket avdukes og da håper man selvsagt at riktig mange tar turen dit for å se på hvordan det har blitt. Både Elbjørg og Turid blir selvsagt med på avdukingen, i tillegg til ordfører Arnt Frode Jensen.

Årets Herøydager byr ellers på et variert og spennende program og starter allerede i kveld med to konserter der den utflyttede musikeren og låtskriveren Hans Inge Fagervik skal få sin velfortjente heder. Se ellers www.heroydagan for mer informasjon om årets Herøydager.