Konserten består av 15 sanger der Geir Berglund har laget tekst og melodi. Sangene tar opp universelle temaer som livet, kjærligheten og døden. Sjangermessig er dette musikk i krysningspunktet mellom viser og folkrock.

Av sangtitlene kan vi nevne:

«Eg blir hos deg» - Det er både medgang og motgang i alle forhold. Når uværet kommer, blir spørsmålet om man "står han av" eller gir opp. Dette er en sang om forsoning og det å dyrke den lange kjærligheten som utholder alt, tror alt, håper alt og tåler alt.

«Steike godt å være te» - Kan livet være finere enn på en fin sommerdag på Helgeland? Fantastisk vær, fantastisk natur og fantastiske mennesker. «Då e det steike godt å være te»

Geir Berglund forteller til Herøyfjerdingen at sangene er blitt skrevet over en periode på 3-4 år, og at denne besetningen har øvd sammen siden januar. - Selv om konserten har vært planlagt i over ett år, er både deler av mannskapet og sangene nye. Vi har øvd for fullt siden midten av mars.

Dette er på en måte en debutkonsert siden det er første gang han fyller en hel konsert med egne sanger der han har laget både tekst og melodi. Det er derimot ikke første gangen han framfører egne tekster offentlig.

Under Herøydagene i 2014 kunne publikum høre konserten «Springsteen på norsk», der Geir Berglund hadde gjendiktet 15 av Bruce Springsteens sanger til norsk.

Foruten Geir Berglund på vokal, kor og sang er følgende med på konserten:

Kristin Markås Mellingen, vokal og kor
Johnny Birger Hanssen, gitar og mandolin
Åge Johansen, trekkspill, gitar og kor
Svein Olav Heggheim, gitar og kor
Jan Magne Berglund, orgel, piano og kor
Svein Lundestad, bass
Harald Storholm, trommer og perkusjon

Her kan du høre tittellåten til konserten - "Livets dans".

Billetter selges ved inngangen - billettpris kr. 150,-.

Konserten har egen arrangementsside på Facebook.
Trykk her