Norges Vels Sølvmedalje tildeles personer som har gjort en spesiell innsats i eget lokalsamfunn, organisasjon eller bedrift.

Gjennom denne prisen ønsker organisasjonen Norges Vel å premiere og oppmuntre gründere for deres innsats.

- Medaljen tildeles personer som har gjort en innsats i eget lokalsamfunn, i tråd med Norges Vels visjon om livskraftige lokalsamfunn.

Innsatsen til en verdig mottaker skal være fremtidsrettet og nyskapende, og ha ført til utvikling i lokalsamfunnet.

Innsatsen skal også kunne stå som et mønster for annen nyskaping, sier administrerende direktør Lars Mork Gundersen i Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

Nyskaping fortjener heder
Natur og kultur er de største ressursene i lokalsamfunnet, og noen eksempler på nyskaping som kan fortjene heder gjennom Norges Vels Sølvmedalje kan for eksempel være:

* Hente frem og ivareta lokale tradisjoner * Bruk av lokale råvarer og ressurser på nye måter * Innsats som har bidratt til å skape arbeidsplasser * Engasjement for kultur- og næringsutvikling * Produktutvikling eller nye produkter i andres eller egen bedrift

Synlig bevis på at innsatsen verdsettes
Norges Vels Sølvmedalje er et synlig bevis på at mottakerens innsats for lokalsamfunnet verdsettes. Den er etablert for å premiere og oppmuntre til nyskaping og igangsetting.

Sølvmedaljen henger høyt, og det er relativt få som får den. Siden 2000 har åtte personer blitt tildelt Norges Vels Sølvmedalje.

Søknadsfrist for tildelingen i 2012 er 15. januar.

www.norgesvel.no/grunderpris

For mer informasjon, kontakt:
Anne Tollerud, kommunikasjonsrådgiver, mobil: 90 94 00 95