Det er kasserer i foreningen, Svein Cato Jakobsen, som ønsker at årsmøte skal diskutere om det skal gis økonomisk kompenasjon til styremedlemmene.

Interesse-organisasjon Herøy næringsforening har som formål å være en interesse-organisasjon for næringslivet i Herøy kommune.

Dette innebærer blant annet å være kontaktledd mellom næringslivet og kommunen, samt andre offentlige organer og foreninger, og bistå i nettverksbygging for sine medlemmer.

Sakslista til torsdagens årsmøte er slik:

Sak 1: Godkjenning av innkalling Sak 2: Valg av møteleder Sak 3: Valg av to personer til å underskrive protokollen sammen med møteleder Sak 4: Valg av referent Sak 5: Styrets årsberetning 2011 Sak 6: Årsregnskap 2011 og revisors beretning Sak 7: Aktivitetsplan, budsjett og kontingent 2012-06-11 Sak 8: Utvidelse av antall medlemmer i styret (vedtektsendring) Jamfør foreningens vedtekter skal styret ha fem medlemmer og et varamedlem.

Jamfør sak 9/11 i protokoll fra ordinært årsmøte 2011, ble det ut fra vurdert behov antall varamedlemmer økt fra en til to, med den forutsetning at vedtektene skulle endres i ekstraordinært årsmøte høsten 2011.

I ettertid viste det seg at ekstraordinært årsmøte er det organ som har fullmakt til å endre vedtektene.

Forslag til vedtak: Vedtektenes paragraf fem endres til: Foreningens styre skal ha fem medlemmer og to varamedlemmer. Funksjonstiden er to år.

Sak 9: Innkomne saker: Fra Svein Cato Jakobsen er følgende forslag lagt fram for diskusjon: ”Med bakgrunn i engasjementet i forhold til å få medlemmer i styret og å få styremedlemmene til å stille på styremøter er dalende, legges det fram forslag om at det gis en økonomisk kompensasjon til styremedlemmene. Forslaget presenteres nærmere i møtet. Sak 10: Valg Innstilling legges fram fra valgkomiteen.