Sist helg inviterte Herøy fellesråd til 50 års konfirmasjonstreff med presentasjon av konfirmantene ved gudstjeneste i Herøy kirke og middag på Augustbrygga etterpå. Av de 44 gjenlevende var 21 samlet denne helgen.

Thorild Larsen var en av konfirmantene som deltok og er svært fornøyd med arrangementet og er glad for at Herøy fellesråd opprettholder denne tradisjonen.

For 50 år siden var ikke konfirmasjonsundervisninga innlemmet i den vanlige skolen. Den foregikk i kirken tre uker etter skoleslutt.
Presten var veldig streng og i friminuttene måtte guttene og jentene oppholde seg på hver sin side av kirken. Hvis noen hadde møtt opp med sminke hadde de blitt jaget hjem igjen, det var strengt forbudt.

Thorild forteller at været var bra på konfirmasjonsdagen for 50 år siden. Husker det var stas med flaggpyntete båter som kom fra alle øyene rundt og samlet seg ved Prestegårdskaia. Presten gikk opp og ned langs rekkene av ungdommer som sto oppstilt og alle var livredde for å blir spurt om salmevers og bud.  

Av gavene hun fikk husker hun blant annet en paraply og salmebok med inngravert navn. Tror neppe disse gavene hadde blitt så godt mottatt i dag.

Bildet finner dere her.