Det er Stig Neraas i prosjekt "Økt Bosetting" som kommer med oppfordringen om å sende sine utenlandske ansatte som fortsatt kun har D-nummer til Skattekontoret onsdag denne uka og onsdag 23. mai.

Ikke over seks måneder Dersom utenlandske statborgere har et ansattelesesforhold som overstiger seks måneder, er man pliktig til å melde fra dette til Skattekontoret.

9. og 23. mai er Skattekontoret i Sandnessjøen spesielt forberedt for å registrere utenlandske arbeidstakere med kun D-nummer.

Sjekk D-nummeret - Som en hovedregel kan man si at ingen skal ha slike D-nummer mer enn seks måneder, sier Neraas som legger til at man kan sjekke dette på følgende måte:

- Personnummeret begynner med fødselsdatoen. Det gjør ikke D-nummeret. Der er det plusset på sifferet "4" på det første tallet.

Bør følge opp Dette bør arbeidsgiverne følge opp, og det er lurt å benytte seg av disse to dagene denne måneden.

Ellers må de utenlandske arbeidstakerne reise til enten Mo i Rana eller Brønnøysund for å få dette gjort, sier Stig Neraas.

Dette gjelder også utenlanske arbeidere som nettopp har kommet hit. 

Kommunen kan hjelpe Dersom utenlandske ansatte får problemer med å komme seg til Sandnessjøen en av disse dagene, kan arbeidsgivere ringe Stig Neraas i Herøy kommune på telefon 94 15 08 12 fram til klokken 12 tirsdag.

FAKTA: Et D-nummer er et midlertidig nummer som blant annet tildeles utenlandske statsborgere som er skatte- eller avgiftspliktige til Norge.

Skal du jobbe og oppholde deg i Norge i mindre enn seks måneder, skal du ha et D-nummer slik at du blir registrert i Folkeregisteret. Et D-nummer er nødvendig for å få skattekort og dermed riktig skattetrekk.

Privatpersoner, utdanningsinstitusjoner, arbeidsgivere, organisasjoner etc. kan ikke rekvirere D-nummer selv. De må henvende seg til en godkjent rekvirent ut fra hvilket behov de har.

Skatteetaten rekvirerer D-nummer til deg som er skatte- eller avgiftspliktig i Norge. Du må møte opp personlig på ett av 41 utvalgte skattekontorer for å få D-nummer.

(Fakta fra Skatteetatens nettside)