I sakspapirene skriver rådmann Roy Skogsholm blant annet at befolkningsveksten fører til voksesmerter i barnehage og skole.

Må utvide barnehagen Veksten i folketallet i Herøy fører til at Herøy barnehage må utvide fra tre til fire avdelinger.

"Denne trinnvise økningen gjør at vi øker kapasiteten til 72 barn, slik at vi vil ha en reserve på 15 plasser. Dette koster oss ca. en millioner kroner per år. Ettersom barnehagene er kommet inn i rammetilskuddet vil vi ikke få full økonomisk kompensasjon før barnetallet kommer opp mot maks".

Det leser vi i saksdokumentene til dagens møte.

- Hva trenger vi? - Vi må gå inn i dette. Hva trenger vi av kompetanse i årene framover. Det kan være andre instanser som bør trekkes inn også.

Dette bør sees i sammenheng med økonomiplanen, sa ordfører Arnt Frode Jensen blant annet i dagens formannskap i forbindelse med den tradisjonelle budsjettreguleringen i sommerhalvåret.

Han fulgte opp med å legge fram Arbeiderpartiets endringsforslag til vedtak.

Viderefører stilling Blant annet ønsket partiet å videreføre en assistentstilling i 30 prosent ved Herøy skole ut skoleåret 2011/2012, og ikke bare ut 2011 – slik innstillingen fra rådmannen lød på.

Dette ble enstemmig vedtatt.

Ordføreren fikk også resten av politikerne i dagens formannskap til å være med på å be rådmannen utrede hvilken virkning økt bosetting har for barnehage og skoleverk.

Vurdere kompetanse ”Spesielt ber man om at det sees på hvilken kompetanse som det er behov for og hvor mye lærer-/assistentressurser som trengs i årene framover”, heter det videre i vedtaket.

Og endelig vedtok formannskapet at vurderingen skal legges fram for kommunestyret i forbindelse med behandling av økonomiplanen i desember.