Lærer Erlend Sjåvik forteller at trebenkene er et skikkelig produkt som de har fått mye skryt for.

- Dette er tredje året det produseres trebenker på bestilling og jeg tror nok vi har solgt mellom 120 og 150 benker på de to årene vi har holdt på. Vi har også solgt benker til Alstahaug og Dønna, sier Sjåvik.

Bedriften er organisert etter kriterier som er utarbeidet av Ungt entreprenørskap og da må det være en bestemt form på bedriften. Derfor har det vært utlysning av stillinger og blitt ansatt folk i ulike stillinger.

- Vi har tilsatt arbeidsledere, publisitets- og annonseansvarlig , økonomiansvarlig og ansvarlig for salg og bestilling og HMS-ansvarlig. I tillegg er resten av klassen produksjonsansvarlige. Dermed er hele 9. klasse ved skolen engasjert i bedriften, sier Erlend.

Foreldrene er med
Produksjonen foregår ved at en voksen, sansynligvis Erlend, sager opp de ulike emnene mens det er elevene som monterer dem. Noen av foreldrene er også med og hjelper til på kveldsskole og bidrar også med utkjøring av benker

Bedre finish
Erlend forteller at de i år ønsker å gjøre seg ekstra flid med benkene og lage en enda bedre finish enn tidligere.

- Vi vil runde av hjørnene og sørger for at det ikke skal være noen skarpe kanter. Vi er usikker på hvordan markedet er, men vi håper jo selvsagt at vi får solgt noen benker, sier Erlend Sjåvik.

Leveres kostnadsfritt
- Benkene koster i år kr. 2000 og da leveres de også fritt til kunden, avslutter Erlend Sjåvik.

Bestilling
Benkene bestilles på bedriftens egen epostadresse 3benken@gmail.com eller ved å ringe Herøy skole på telefon 75 05 87 50.

Flere elevbedrifter
Rådgiver Britt Anne Karlsen sier at 9. klasse også har flere andre elevbedrifter.

- De har to bedrifter som driver med catering og lager mat på bestilling. Den ene heter Ole-Ben catering mens den andre heter Snak og behag. Klassen har også en egen brødbakebedrift som baker brød på bestilling. Blant annet har de fast levereanse av brød til skolens kantine. Vi kan derfor trygt si at skolen har mange dyktige og kreative elever, sier Britt Anne Karlsen.