Det er regionveisjef Torbjørn Naimak som bekrefter den gode nyheten overfor Herøyfjerdingen.

- Bilferja Nesna var på vei til Herøy i går for å være i trafikk fra denne uka, da den hadde et uhell og berørte bunnen. Det ble ikke mye skade, og så snart den er kjørbar skal bilferja Nesna være på plass i Herøy.

Direkteturer Da skal den i første rekke være suppleringsferje mellom Herøy og Søvik. Det blir flere direkteturer mellom Søvik og Herøy, sier Torbjørn Naimak. Bilferja Alsten skal i sommer gå som normalt.

Det vil bety at man i sommer kan slippe unna mye av det sedvanlige trafikk-kaoset med en lang rekke biler som ikke får plass på ferja.

Og det er mer godt nytt i vente: Fra 1. august lover Torbjørn Naimak at en større ferje skal inn på sambandet i stedet for Alsten.

Dette har sammenheng med at slakteriet til Marine Harvest på Halsa legges ned og slakteriet i Herøy fra da skal overta produksjonen.

Dette kommer i tillegg til dagens produksjon.

Allerede fra slutten av mai begynte de virkelig store problemene med en lang rekke biler som ikke får plass på ferja mellom Herøy og Søvik.

Glad ordfører Ordfører Arnt Frode Jensen har jobbet hardt for å bedre ferjeforbindelsen over Flostad siden sambandet ble åpnet sommeren 2005.

- Jeg er veldig glad for at veivesenet har tatt våre signaler, sier en lettet ordfører Arnt-Frode Jensen.

- Siden i fjor har trafikken over sambandet økt formidabelt og behovet for bedre trafikkavvikling er mye større. Og Statens veivesen lovet bedre avvikling av trafikken på sambandet hvis Marine Harvest ikke la ned i Herøy.

- Dette viser bare at regionveisjef Torbjørn Naimak står ved det han lover, sier en glad ordfører Arnt Frode Jensen.

Nytt ferjeleie neste år! Til Fylkestingets møte nå i juni foreligger det innstilling på 15 millioner kroner til nytt ferjeleie på Austbø i 2009.

Nytt ferjeleie blir flyttet lenger sør, slik at ferja både slipper avstikkeren inn til dagens ferjeleie - samtidig som ferja slipper å gå inn det trange sundet.

Dermed kan en større ferje settes inn på sambandet. Arnt Frode Jensen opplyser at det nye ferjeleiet skal stå ferdig august/september neste år.

- Vi jobber for å finne en mellomfinansiering, slik at vi kan komme igang straks, avslutter ordfører Jensen.

Statens veivesen sin framdriftsplan for nytt ferjeleie på Søvik ser slik ut: - Reguleringsplanen vil være vedtatt i august/september 2007 - Tilbudsgrunnslaget vil bli lagt ut i årsskiftet 2007/2008. - Anleggsstart våren 2008 - Åpning av nytt ferjeleie i august/september 2008.

Denne framdriftsplanen betinger at det framskaffes en mellomfinansiering / forskottering av 22 millioner kroner til anlegget kommer på fylkeskommunalt årsbudsjett i 2009.