Torbjørn Hanssen fikk næringsprisen
Her er begrunnelsen som ble lest opp av ordfører Elbjørg Larsen:
Årets næringspris går til en som i tre tiår har vært toneangivende i næringslivet i Herøy og har gjennom sin rolle under etableringen av et stort firma vært en stor bidragsyter til sysselsetting i kommunen. Gjennom sitt virke har han og bedriften vært en viktig og nødvendig marin entreprenør for både oppdrettsnæringen, energibransjen og for etablering av telekommunikasjon til øysamfunnene.

Næringsprisvinner har vært en sentral aktør i Seløy Undervannsservice og vært med å utvikle bedriften fra en lokal gründerbedrift til en bedrift som jobber nasjonalt og i enkelte tilfeller internasjonalt. Bedriften har likevel hele tiden hatt lokal forankring i Herøy. Prisvinneren er lokalpatriot og har vært en av årsakene til at flåten i den grad det er mulig handler lokalt i Herøy.

Summen av dette gjør at årets næringspris tildeles Torbjørn Hanssen.

Torbjørn fikk et maleri som var malt av årets herøydagskunstner Johan Anton Sandnes i premie. I tillegg fikk han også med seg en karikaturtegning som var malt av Sandnes i ekstrapremie. Han er kjent for sine gode evner på dette feltet, og dette vakte naturlig nok latter både i salen og hos prisvinneren.

Frivillighetsprisen til Gerd Sjåvik
Her er begrunnelsen som ble lest opp av ordfører Elbjørg Larsen:
Mottakeren av frivillighetsprisen har gjennom mange år bidratt med frivillig arbeid i mange ulike sammenhenger i Herøy. Hun er alltid positivt innstilt, lett å be, og sier alltid ja når hun blir spurt om å bidra i ulike sammenhenger. Hun har mye overskudd og ser det aldri «olekt».

For å nevne noe kan vi trekke fram: Herøy historielag, Herøydagskomiteen, Tennas vel, Herøy husflidslag, dagsenter for hjemmeboende demente, turvenn og høytlesning for beboere på Herøy omsorgssenter. Ved å gi av sin tid, bidrar hun til å gjøre andres hverdag bedre. Hun ser folk i sitt nærmiljø og hun tør å rekke ut ei hånd for å hjelpe de som har behov for besøk eller bistand. Der har vi alle noe å lære av henne.

Det er en glede å overrekke Frivilligprisen 2022 til Gerd Sjåvik. Prisen er en pengepremie på kroner 10000 i tillegg til diplom.

Christian Thoresen (Chris Viviano) ble tildelt unge kunstneres pris
Her er begrunnelsen som ble lest opp av ordfører Elbjørg Larsen:
Årets prisvinner er født og oppvokst på Herøy og har fra tidlig alder vist stor interesse for musikk. Han ble ofte observert med en rød kassettspiller i hendene, og gjerne med Kalle Klovn på full guffe. Allerede som 13-14 åring hadde han sitt første mixebord.

Som 19 åring flyttet han til Oslo for å jobbe. Det ble jobbet en del på lager og etter hvert med logistikk. Han tok på seg ekstrajobb på et utested i Oslo og fikk med tiden prøvd seg litt i DJ-boksen. Dette var noe som hadde vært i hans interesse i mange år.

Oppdragene ble bare flere og flere, og han brukte mer og mer tid på musikken. Han startet da også med å remixe andre sine låter. Etter noen år med logistikkjobbing, bestemte han seg for å satse på musikken og tok fagskoleutdanning innen musikkdesign.

Han har en merittliste som er blitt veldig lang etter hvert:
For eksempel: Eget radioprogram på NRK, som heter "Late night session". Han har spilt sammen med mange kjente artister på klubber og festivaler, og for eksempel 10 år på Palmesus-festivalen

For rundt seks år siden startet han eventbyrået "Play agency" sammen med to kompiser. De har et titalls artister som har gjort eventer i Norge og mange andre land.

Det var veldig stille og lite jobb under Coronaen, men han fikk gitt ut to låter "U don`t Know it" og "Fact" i 2021.

Han blir i finne på blant annet Idyll-festivalen i Fredrikstad, Palmesus i Kristiansand, Slottsfjell i Tønsberg, Opptur i Bodø og ikke minst på Havna-festivalen i Sandnessjøen.

For rundt 10 år siden startet han med å produsere sin egen musikk og har etter det reist rundt i hele Norge og i Europa under eget artistnavn.

Sommeren 2021 tok Christian med seg samboeren og hunden og flyttet tilbake til Herøy. De fikk muligheten til å bygge på vakre Tenna og komme nærmere hans familie. I april i år slapp han låten "Home to you".

Det er en glede å dele ut Unge kunstneres pris til Chris Viviano. Prisen ble mottatt av samboer Emma Enbom og består av pengepremie på kroner 10000 i tillegg til diplom.

Kulturprisen til Herøy Husflidslag
Her er begrunnelsen som ble lest opp av ordfører Elbjørg Larsen:
Årets kulturpris går til noen som fyller 13 år i år. Alderen henger ikke sammen med kulturarv og tradisjonsrikdom de besitter og er med på å formidle til andre. Nei, vi snakker om en stolt formidler av tradisjonshåndverk, kunnskap og skaperglede gjennom generasjoner. Å holde gamle teknikker i hevd og inspirere andre, er en av hovedaktivitetene. Det handler om kunnskap, fellesskap og skaperglede.

Ved blant annet å by på flatbrødbaking, bunadssøm, redesign og førjulsaktivteter for barn har de bidratt til mange koselige sammenkomster på Herøy bygdetun.

Det er en glede å tildele kulturprisen for 2022 til Herøy husflidslag. Prisen ble mottatt av leder Kari Haraldsen og består av en pengepremie på kroner 10000 i tillegg til diplom.

Foto: Sigurd Sjåvik