Som ved de tidligere barnefestivalene var det tre fellessamlinger i hallen med allsidig program: I år var tryllekunstneren Ruben Gazki konferansier, og han hadde mange kunster og triks å vise fram; både med tau, lommebøker, ringer og kniver, i tillegg til utbryterkunst. Verdensmester Mathias Langseth viste drillshow av ypperste klasse, og dansegruppa Rabalder fra Herøy hadde danseinnslag til allsangene av Hans Inge Fagervik. Sangene avspeilet temaet for festivalen: Guds skaperverk og menneskets ansvar for å glede seg over det og ta vare på det. Små gudstjenestelige innslag fokuserte også på dette.

Mange aktiviteter
Mellom fellessamlingene var det to lange aktivitetsøkter hvor man vrimlet rundt og deltok på det man hadde lyst til. Klatreveggen og svømmebassenget var veldig populære, det samme var luftgeværskyting – sistnevnte så populært at alle som ville dessverre ikke fikk plass. T-skjortemaling, formingsprosjekter og danse-og drillkurs med Mathias samlet også mange. Dansekurset endte opp i en flott oppvisning av den populære ”The fox” på scenen. Herøyspeiderne stilte med oppvarmet lavvo utenfor hallen, hvor man kunne spikke pinner og steike pinnebrød på bål. For mer sofistikert mat kunne man handle mat og kaker i kantina. Mange var også innom Røde Kors’ førstehjelpsstasjon og lærte forskjellig nyttig, og et stort bruktleketøymarked dro inn mye penger som ble gitt til Brobyggerstiftelsen i Sandnessjøen/Filippinene.

Dønnahallen fungerte kjempefint
- Den splitter nye hallen fungerte kjempefint til formålet, og et stort antall frivillige fra lag og foreninger stilte opp for å hjelpe til på de forskjellige stasjonene, og ikke minst i forkant. Festivalen blir på denne måten et ordentlig dugnadsprosjekt. Om to år er det igjen Herøys tur til å arrangere Barnefestivalen, og vi satser på at det skal bli et like flott arrangement med særpreg fra vår kommune, avslutter menighetspedagog Trine Heggheim.